Oy Bau Log Ltd:n yhdistää hirsi- ja elementtirakentamisen parhaat puolet nykyaikaiseksi täyspuutaloksi. Esimerkiksi ViherKostialassa Pälkäneen Luopioisissa näin on valmistunut 4 omakotitaloa. 

WE-tuote eli Vertical Wood Element on ekologinen, painumaton ja hengittävä elementti, jonka rakenne perustuu Bau Login rekisteröityyn EPHirsi-tuotemerkkiin. 

Omakotitaloissa elementti muodostuu kahdesta neljä senttiä paksusta ja 30 senttiä leveästä liimapuulevystä, joiden välissä on 22 senttiä puukuitueristettä. Rakenne täyttää kaikki energiavaatimukset. 

Omakotitaloja ViherKostialaan 

Bau Log suunnittelee ja pystyttää talot itse. Nyt omakotitaloja nousee muun muassa ViherKostialaan, jossa on vakituiseen ja vapaa-ajan asumiseen soveltuva uusi asuinalue. 

”Talojen lämmitysmuoto voidaan valita vapaasti. Maalämpö, suora sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu tai ilma-vesi-lämpöpumppu. Seinissä on valmiit sähköputkitukset. Ilmanvaihto voidaan toteuttaa joko koneellisena tai painovoimaisena. Talojen ulko- ja sisäpinnat käsitellään hengittävällä ekologisella pintakäsittelyaineella, joten taloissa on terveellinen sisäilma”, Juutilainen kertoo. 

Omakotitalot pystytetään niin sanottuun vesikattovaiheeseen noin kahdessa viikossa. Elementtien keveyden ansiosta pystytyksessä ei tarvita nosturia. Menetelmä soveltuu niin loma-asuntojen kuin omakotitalojen rakentamiseen. 

Monipuolista rakentamista 

Bau Log rakensi ensimmäisen kohteensa vuonna 2007. Sen jälkeen asuntoja on rakennettu muun muassa Padasjoelle, Sastamalaan, Vantaalle ja Kilpisjärvelle, ja nyt on Virtasalmelle rakenteilla OK-talo, joka on energian tuotannon osalta omavarainen. Suunnitteilla on viides ok-talo ViherKostialaan ja kaksikerroksinen puukerrostalo yhteisölliseen asumiseen. 

Rakennusjärjestelmällä on ratkaistavissa uudet hiilijalanjälkivaatimukset. 

Lisäinfoa kotisivuilta www.baulog.fi Tulevaisuuden Suomi