Puukoti on jo yli 20 vuotta toiminut puurakentamisen ja ekologisten rakennusratkaisujen asiantuntijana. Tällä hetkellä Puukodilla on meneillään poikkeuksellisen paljon hankkeita, myös tulevaisuudelta odotetaan kasvua. 

Toimitusjohtaja Simo Pitkälän mukaan vuonna 2000 perustettu yritys on teollisen puurakentamisen edelläkävijä. 

– Kehitämme menetelmiä jatkuvasti, jotta rakentaminen olisi mahdollisimman ekologista, tehokasta ja laadukasta, hän kuvailee. 

Yritys rakentaa rivi- ja luhtitaloja sekä puukerrostaloja pääkaupunkiseudulle ja KUUMA-seudun kuntiin. Asuintaloissa huomioidaan aina se, että asuntojakauma olisi monipuolinen ja mahdollisimman monella olisi varaa asua hyvin. 

Asunnot valmistuvat yrityksen omalla talotehtaalla Järvenpäässä, jolloin vältytään esimerkiksi rakennustyömaiden kosteusongelmilta. Käytetty puutavara on enimmäkseen Etelä-Suomen alueella kasvanutta, joten siirtymät pysyvät lyhyinä ja hiilijalanjälki pienenä. 

Historia ja moderni puurakentaminen kohtaavat 

Yritys on loppukesän aikana aloittanut kuusi uutta hanketta, mikä on poikkeuksellisen suuri määrä. Kaupallinen johtaja Antti Seppinen näkee, että myös tulevaisuuteen voidaan suunnata luottavaisin mielin. 

– Asukkaat ovat valmiita panostamaan uusiin ekologisiin asuntoihin hyvillä sijainneilla. Korona-aika on ehkä vähentänyt muuta kulutusta, mutta kodin merkitys on ainoastaan korostunut ja etätyötkin tulleet jäädäkseen, hän mainitsee. 

Puukoti haluaakin huomioida asukkaiden muuttuneet tarpeet. Tämä on nähtävissä esimerkiksi yrityksen kiinnostavassa hankkeessa Vantaan Koivuhaassa, jossa restauroitava Bokullan historiallinen puukartano ja modernit puuasunnot kohtaavat. Kartanon pihalle saadaan esimerkiksi viljelypalsta ja pihasauna. 

Myös energiankäytön osalta päätöksiä on tehty tulevaan katsoen. Kaikkiin rakentuviin kohteisiin asennetaan maalämpö, joka on paitsi ekologinen, tuo myös kustannussäästöjä kaukolämpöön verrattuna. 

Pitkälä toivoo, että jatkossa ekologisen puurakentamisen suuntaan ohjattaisiin myös kaavoituksen kautta. 

– Puurakentaminen on aina jonkin verran kalliimpaa kuin betonirakentaminen. Sen osuutta voitaisiin kuitenkin lisätä myös pääkaupunkiseudulla ottamalla mallia esimerkiksi Tampereelta, jossa muun muassa maankäyttömaksuista on sen osalta luovuttu, hän summaa. 

Puukodin uusista hankkeista löydät tarkempaa tietoa osoitteesta puukoti.fi Tulevaisuuden Suomi