Auratum Asunnot vastaa entisen Yleisradion pääkonttorin muutostöistä Helsingin Taka- Töölössä. Rakennukseen valmistuu nyt huippuluokan asuntoja. 

Asunto Oy Töölön Kesäkatu on poikkeuksellinen saneerauskohde, johon on valmistumassa 146 asuntoa. 

– Hanke on kaikin puolin haastava. Kooltaan se vastaa kolmea tyypillistä asuintaloa ja vaatimustaso laadun osalta on korkealla. Lisäksi rakennuksessa on suojeltuja osia, kertoo Auratum Asuntojen aluejohtaja Janne Hietala. 

Hietala näkee onnistuneen lopputuloksen edellyttävän tiivistä yhteistyötä kaikkien osapuolten välillä. 

– Toimimme tiiviisti yhdessä urakoitsija Skanskan kanssa, mutta yhteistyön sujuvuus on yhtä tärkeää myös kaikkien mukana olevien osapuolten kanssa. Lisäksi vaaditaan totta kai vahvaa osaamista kaikilta hankkeen parissa työskenteleviltä, joita on yhteensä satoja, Hietala kuvailee. 

Hietalan mukaan lopullisena tavoitteena on luoda Suomen hienoin asuntokohde. 

Asunto-osakeyhtiön asunnot tulevat olemaan vaikuttavia, mutta hankkeen keihäänkärkenä ovat todella tasokkaat yhteistilat, kuten hotellimainen sisäänkäyntiaula, spa-osasto, kuntosali ja klubitilat. 

Asukkaiden kuuntelu ja läsnäolo etusijalla 

Hankkeen toteutuksessa pyritään huomioimaan asukkaiden tarpeet ja toiveet mahdollisimman tarkasti. 

– Emme sano millekään toiveelle lähtökohtaisesti ei, vaan mietimme yhdessä Skanskan ja suunnittelijoiden kanssa, miten voimme toteuttaa muutostyöt. Yleensä saamme luotua ratkaisuja tehokkaasti ja asiakkaille vastaukset nopeasti, kertoo kohteen asukasmuutosprosessista vastaava rakennuttajapäällikkö Antti Vuorela. 

Auratum Asunnoilla on poikkeuksellinen toimintapa myös työmaavalvonnan osalta; rakennuttajatiimi on läsnä työmaalla jatkuvasti. Tämän avulla voidaan varmistaa laatu ja asiakkaiden muutostöiden toteutuminen oikein, sekä huolehtia työn etenemisestä sovitussa aikataulussa. 

Asiakaslähtöisen toimintamallin hyödyt näkyvät sekä Auratum Asuntojen korkeassa asiakastyytyväisyydessä, jota tutkitaan kohdekohtaisesti jokaisen valmistuneen asuntokohteen osalta, että myynnin kautta saadussa suorassa palautteessa. 

– Asiakkaat ovat olleet positiivisesti yllättyneitä siitä, miten joustavasti voimme vastata heidän pyyntöihinsä, Vuorela summaa. 

Auratum tekee kodin 

  • Yritys on perustettu vuonna 2009 ja kuuluu turkulaiseen Rausanne-konserniin 
  • Rakennuttaa asuntoja Helsinkiin ja Turkuun 
  • Valmistuneita asuntoja on tähän mennessä noin 1000, rakenteilla tällä hetkellä noin 200 asuntoa 
  • Missiona olla Suomen arvostetuin ja halutuin laadukkaiden asuntojen rakennuttaja 
  • Korkea laatu ja asiakas-tyytyväisyys ohjaavat toimintaa 

www.auratum.comTulevaisuuden Suomi