Pihkasalvaa on käytetty hyvin tuloksin haavan hoidossa jo satoja vuosia. Mutta mikä siitä tekee niin ainutlaatuisen? 

Parantava pihka 

Kun kuusen pintaan tulee vaurio, haavakohta erittää pihkaa parantaakseen itsensä. 

Pihka on puun ainutlaatuinen keino puolustautua bakteereilta, sieniltä sekä tuhohyönteisiltä. 

Pihkasalvaa on käytetty hyvällä menestyksellä syviin haavoihin, palovammoihin tai vaikeisiin diabeteksen aiheuttamiin haavoihin. 

Samaa pohti lääketieteen tohtori Arno Sipponen työskennellessään aikoinaan terveyskeskuslääkärinä Lapissa. Paikalliset hoitivat vaikeita ja syviäkin haavoja kansanperinteen mukaisesti kotitekoisen pihkasalvan avulla. Arno innostui tutkimaan kuusenpihkan hoitavia ominaisuuksia tutkimusryhmän avulla ja tuloksena syntyi väitöskirja pihkavoiteen käytöstä haavojen hoidossa. Tulokset olivat mykistäviä. Pihka osoittautui antimikrobiseksi ja pihkasalva edesauttoi haavojen umpeutumista. 

Sipponen kehitti tutkimustensa pohjalta pihkasalvan, Abilarin. Pihka kerätään käsin Lapin metsistä puita vahingoittamatta, jonka jälkeen se puhdistetaan ja yhdistetään salvapohjaan teollisesti. Abilar on vuosien saatossa osoittanut tehonsa etenkin vaikeasti paranevien haavojen hoidossa ja sitä käytetään sairaaloissa ja terveyskeskuksissa tulehtuneiden leikkaushaavojen sekä sääri- ja painehaavojen hoitoon. Tuote soveltuu kotikäytössä muun muassa haavojen, kynsivallintulehduksien, suunpielten halkeamien, rakkuloiden ja palovammojen hoitoon. Salvassa käytetty pihka on prosessoitu patentoidulla menetelmällä huoneenlämmössä ja se valmistetaan teollisesti, vakioiduissa prosessiolosuhteissa. Näillä keinoilla varmistetaan pihkasalvan tahmaamattomuus ja tasalaatuisuus. 

Repolar Pharmaceuticals Oy:n markkinoima Abilar on lähivuosien aikana saanut joukon sisartuotteita, joissa kaikissa käytetään kuusenpihkaa ainesosina. Repolarilta löytyy tuotteita muun muassa kynsisieneen ja aknen oireiden lievittämiseen sekä kattava valikoima eläintenhoitotuotteita. 

www.repolar.comVastuullisuus