Teknikum-konserni osti heinäkuussa 2021 loput osakkeet unkarilaisesta tytäryhtiöstään T-Plasztikista.

Täysi omistus mahdollistaa suomalaisten kumituotteiden laajemman tarjonnan Unkarissa, mutta myös kilpailukykyisen ja laadukkaan vaahtomuovi- ja muovituotteiden alihankinnan pohjoismaisille teollisuusyrityksille. Pitkälle automatisoitu tuotanto on sertifioitu autoteollisuuden vaatimuksiin – nyt sama osaaminen on tarjolla ketterästi myös tiivisteteollisuuteen, koneenrakennukseen ja lukuisiin eri teollisuuden käyttökohteisiin. 

Teknikum on ollut unkarilaisen yhtiön pääomistaja pitkään ja toiminnan laatu on erittäin korkealuokkaista”, kertoo Teknikum Groupin toimitusjohtaja Jani Hämäläinen. 

– ”Yritysten osaamisen synergia on selvää vuosien yhteistyön jälkeen. Täydellisen yhtenäisyyden vaihe tekee palveluistamme entistä yhdenmukaisempia, mikä mahdollistaa sujuvan toiminnan ja ketterän asiakaspalvelun vaativille asiakkaillemme”, Hämäläinen jatkaa. 

Kaikkea kierrätysvaahtomuovista filtterivaahtomuoviin ja vaativiin muoviosiin 

Heinäkuussa Teknikumin muoviliiketoiminnan vetäjäksi nimitetty Ilkka Nieminen odottaa innoissaan uusia asiakasprojekteja. 

– ”Palasin Teknikumin palvelukseen muutaman muualla vietetyn vuoden jälkeen, joten Teknikum ja muoviala on minulle jo entuudestaan hyvin tuttu”, Nieminen kertoo. 

– ”Uuden strategiamme mukaisesti tulemme panostamaan erityisesti ympäristöystävällisiin ratkaisuihin. Lisäksi kehitämme tarjontaa turvallisuuden näkökulmasta, sillä vaahtomuoveja käytetään muun muassa pakkaamiseen, tiivistämiseen ja suojaamiseen”, hän jatkaa. 

”Unkarissa tuotantomme valmistaa teknisiä vaahtomuoviprofiileja mm. kiss-cutting menetelmällä ja leikkaamalla asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. Muovituotannossamme valmistuu tuotteita muun muassa autoteollisuuden vaativiin projekteihin ja helpompiin kuluttajatuotteisiin”, Nieminen kertoo. 

Unkarin tehdas työllistää noin 250 henkilöä, joihin kuuluu Keski- Eurooppaa palveleva myyntitiimi.

Teknikum-konsernin neljä tehdasta Suomessa, Sastamalassa ja Keravalla, työllistävät noin 350 henkeä. Kotimaisille kumituotteille on myönnetty Avainlippu-merkki. 

Lue lisää:teknikum.com

 Vastuullisuus