Ylivieskassa päivän voi käynnistää Liikuntapuiston kodassa ohjatulla jumpalla ja nokipannukahvilla. ”Pienisuuri” kaupunki on leppoisa ja turvallinen paikka kasvaa, tehdä työtä ja yrittää.

Ylivieskan kaupunginjohtaja Maria Sorvisto on itse kotoisin Ylivieskasta. Lapsuuden lenkkimaisemat ovat muuttuneet kaupungin kasvuihmeen myötä. ”Meille on tullut uusien työpaikkojen myötä pari tuhatta uutta asukasta viime vuosina, mikä on 15 000 asukkaan kokoiselle kaupungille merkittävä lisäys”, Sorvisto kertoo.

Ylivieska on onnistunut monessa asiassa – niin yritystoiminnan kuin asukasviihtyvyyden osalta. ”Yrityksille on myönteinen toimintaympäristö: tontit, maankäyttö- ja rakennusluvat järjestyvät joustavasti, osaavaa työvoimaa on saatavilla, liikenneyhteydet junaradan ja valtateiden avulla toimivat ja Recion-R-parkki-yrityskylähanke etenee aikataulussa”, Sorvisto jatkaa.

Sopivasti väljyyttä ja tekemisen tohinaa

”Mitä taas tulee asukkaisiin, uusia asuinalueita ja uutta asuntokantaa on noussut paljon, ja olemme satsanneet erityisesti palveluihin. Toimivan päivähoidon lisäksi olemme juuri avanneet kaksi uutta elinkaarimallilla toteutettua koulua lähiliikunta-alueineen. Akustiikka-kulttuurikeskuksemme tunnetaan valtakunnallisesti”, kaupunginjohtaja lisää.

Muuttovoittoinen Ylivieska on Suomen mittakaavassa monelle sopivan kokoinen kaupunki, jossa on riittävän laaja-alainen yrityspohja työllisyyden kannalta, ja toisaalta sopivasti väljyyttä viettää vapaa- ja perheaikaa. ”Helsinkiin junayhteys ilman vaihtoja vie vain neljä tuntia ja Ouluun meiltä suhahtaa tunnissa”, itsekin mielellään junaa käyttävä Sorvisto kertoo. 

Valtatien 27 ja kantatien 86 läheisyydessä sijaitseva Ylivieska panostaa myös kevyen liikenteen turvallisuuteen mm. uuden väylän ja alikulun rakentamisella. 

Ylivieskan kaupungin kehitystä alueen kasvukeskuksena jatketaan määrätietoisesti. ”Kasvua toteutetaan myönteisesti, yhdessä ylivieskalaisten kanssa. Näin meillä on mahdollisuus säilyttää juuri sopivan kokoisen kaupungin turvallinen ja viihtyisä ympäristö myös tulevaisuudessa. Olemme mielellämme ”pienisuuri” kaupunki”, Sorvisto kiteyttää.

www.ylivieska.fiVastuullisuus