Suuren investointiohjelman keskellä oleva, AGCO Powerin Linnavuoren tehdas on yksi maailman automatisoiduimmista ja joustavimmista moottoritehtaista. 

AGCO toteuttaa yli 100 miljoonan euron investointiohjelmaa AGCO Powerin moottoritehtaalle Nokian Linnavuoreen, jonka avulla kehitetään loppuun täysin uusi moottoriperhe ja toteutetaan huomattavia laajennuksia ja parannuksia tehtaan toimintaan. 

”Tiukasta toteutusaikataulusta ja koronapandemiasta huolimatta projekti on edennyt suunnitellun mukaisesti. Uudistukset automatiikassa ja robotiikassa parantavat laatua, puhtautta ja työergonomiaa. Näiden lisäksi investointi mahdollistaa uuden moottoriperheen tuotannon aloituksen vuoden 2022 lopussa”, toteaa AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala. 

Robotin ja ihmisen yhteistyötä 

AGCO Power on tunnettu korkeasta automaatiotasosta ja robottien määrästä. ”Automaation avulla työskentelyalueet ovat aiempaa turvallisempia, ergonomisempia ja puhtaampia. Myös ihmisvoimin tehtävät raskaat nostot ja työnnöt vähenivät koneiden hoitaessa ne”, kokoonpanon ja logistiikan projektia johtava Timo Koota sanoo. Myös logistiikan automaatioaste on myös kasvanut merkittävästi, sillä robotteja AGCO Powerin tavarankäsittelyssä on nyt jo viitisenkymmentä. 

Entiseen kokoonpanohalliin tehdään yksi Suomen suurimmista yksittäisistä koneistusinvestoinneista. Täysin automatisoitu sylinteriryhmälinja mahdollistaa komponenttien valmistuksen huomattavasti joustavammin ja kustannustehokkaammin ja sen käyttöönotto alkaa vuoden 2021 lopulla. 

Tulevaisuus näyttää kiireiseltä 

Uuden moottoriperheen sarjatuotanto alkaa vuonna 2022 ja luvassa on kaikkien aikojen polttoainetaloudellisin, suorituskykyisin ja ympäristöystävällisin AGCO-moottori ja se on suunniteltu vaihtoehtoisia polttoaineita silmällä pitäen. Lisäksi alueelle nousee vuonna 2023 valmistuva n. 2000 m2 suuruinen toimisto- ja koulutuskeskus. Rakennus tulee uuden kokoonpanotehtaan yhteyteen ja tulee tarjoamaan huipputason koulutustilat AGCO Powerin asiakkaiden huolto- ja käyttöönottohenkilökunnalle.

AGCO Power Oy on osa kansainvälistä AGCO konsernia. Globaalisti toimiva AGCO Power valmistaa moottoreita neljällä tehtaalla: Nokian Linnavuoressa (Suomi), Changzhoussa (Kiina), Mogi das Cruzesissa (Brasilia) ja General Rodriguezissa (Argentiina), joiden yhteiskapasiteetti on yli 100 000 moottoria vuodessa. 

Agco Power Oy 

  • 2020 liikevaihto: 271,8 miljoonaa euroa (Suomessa) 
  • Vuotuinen valmistuskapasiteetti maailmanlaajuisesti: 100 000 moottoria 
  • Työntekijöitä: n. 750 (Suomessa)

Tutustu tarkemmin: www.agcopower.comEdelläkävijät 2021