DMG Mori Finland on pitkään ollut edelläkävijänä älykkäästi ohjattavien työstökoneiden ja ohjelmistojen toimittajana. Uraa uurtava CELOS -käyttöliittymä on osoittanut arvonsa ja keinoälyvalmiuden lisääminen Industry 4.0-hengessä dataa keräämällä on integroitua peruskauraa. Mutta tiesitkö, että yritys myös liisaa koneitaan ja on näin edesauttamassa monta erikokoista kasvutarinaa? 

Täsmäajastetut automaatioratkaisut, IOT, keinoäly… tosiasia teollisuustuotannossa on, että kysyntäpohjainen tuotanto vaatii uudenlaista dataa – ja paljon. Analyysit, ennusteet, ajantasainen reagointi ja yhä verkottuneempi liiketoimintaympäristö ovat yksi puoli kolikkoa – toinen puoli on, miten pystyä rahoittamaan tuotannon vaatimat laitteet ja koneet, online-softa ja muu it-sälä? 

DMG Mori Finland on osa japanilais-saksalaista DMG Mori -konsernia, jonka asiakkaina on mm. maailman autoteollisuus. Pirkkalasta toimitetaan viimeisintä teknologiaa ja huippuosaamista näille globaaleille suurasiakkaille – mutta yhtä lailla samasta tietotaidosta hyötyvät kotimaiset asiakkaat. Oleellista on, että yrityksessä on jo pitkään tutkittu tulevaisuuden mahdollisuuksia innovointilasit päässä. 

Helppokäyttöinen CELOS-käyttö-liittymä osoittautunut lottopotiksi 

”Kun toimme vuonna 2013 markkinoille metallityöstökoneisiimme oman CELOS -käyttöliittymän, sen hyödyllisyyttä ja tarpeellisuutta epäiltiin laajasti.

Nyt se on suuri myyntivalttimme ja ennen kaikkea se on sitä yhä enemmän lähitulevaisuudessa uusien ohjelmistojen lisääntymisen myötä. Aivan samoin olemme jo valmiina tilanteeseen, jolloin keinoäly ohjaa aidosti tuotantoa eli keräämme jo valtavia datamääriä, jotta keinoäly osaa sitten tehdä oikeita päätelmiä”, sanoo DMG Mori Finlandin toimitusjohtaja Lauri Erkkola. 

Keinoälyn kehittämiseen kumppanihaku päällä 

DMG Mori laajentaa jatkuvasti myös kumppaniverkostoaan. ”Suomessa on huikeaa it-osaamista ja olemme konsernitasolla toteuttaneet ensimmäisiä yhteistyöprojekteja suomalaisten yhteistyökumppaneiden kanssa mm. keinoälyn hyödyntämisen kehittämiseksi teollisuuden saralle”, Erkkola vinkkaa. 

DMG MORI FINLAND OY AB 

Palvelee sekä globaalisti että suomalaisia asiakkaita ja jälleenmyyjää Baltiassa. Osana globaalia saksalais-japanilaista myynti- ja palveluverkostoa DMG MORI FINLAND tarjoaa kokonaisratkaisuja asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin. Saksalaiset ja japanilaiset perinteet eli tarkkuus ja tekninen johtajuus työstökoneiden ja 3D-tulostimien rakentamisessa, yhdistyy nykyisin myös kokonaisvaltaisiin teknologisiin ohjelmistoratkaisuihin ja keinoälyn hyödyntämisen kehittämiseen.

Tutustu tarkemmin: dmgmori.comEdelläkävijät 2021