Vastuullisessa rakentamisessa materiaalivalinnoilla on suuri merkitys. Kotimainen, Saint-Gobain-konsernin brändiperheeseen kuuluva ISOVER valmistaa lasivillaa kierrätyslasista, ja on tämän uusioraaka-aineen suurin hyödyntäjä Suomessa. 

ISOVERin lasivilla valmistetaan Suomessa Hyvinkään ja Forssan tehtailla, jopa 85 prosenttisesti kierrätyslasista. Tuotteen ekologisuutta lisää merkittävästi se, että lasivillatehtaat käyttävät valmistuksessa ainoastaan uusiutuvaa sähköä ja osin biokaasua. 

”Kierrätyslasin hyödyntäminen raaka-aineena laskee lasivillan valmistuksen energiankulutusta lähes kolmanneksella”, kertoo Saint-Gobain Finlandin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser. 

Lasivillan hiilijalanjälkeä pienentävät erityisesti sen keveys ja hyvä pakattavuus. Lasivilla voidaan pakata tiiviiksi ylimääräinen ilma poistamalla, mikä pienentää pakkauskokoa neljäosaan alkuperäisestä. Tilaa kuljetuksissa ja pakkausmateriaalia tarvitaankin huomattavan vähän. 

”Lasivillalla saavutetaan kuitenkin sama eristyksen taso kuin raskaammilla eristemateriaaleilla”, Kaiser toteaa. 

Myös pitkä elinkaari tekee lasivillasta vastuullisen eristevalinnan. Lasivilla ei muuta muotoaan kutistumalla tai turpoamalla, joten se pysyy käytössä yhtä pitkään kuin rakennuskin. 

Turvallinen ja terveellinen myös asukkaille 

Eristevalinnoilla voidaan vaikuttaa olennaisesti asumisturvallisuuteen ja -mukavuuteen. 

ISOVER-lasivilla on turvallinen valinta esimerkiksi sisäilman laadun osalta. Se on saanut M1-luokituksen, jonka voivat saada tutkitusti vähäpäästöiset rakennusmateriaalit. ISOVER-lasivillaeristeet täyttävät myös Joutsenmerkin rakennusmateriaaleille asettamat vaatimukset. 

Erinomaisen lämmöneristävyyden ja laadukkaan sisäilman takaamisen ohella lasivilla lisää asumisen miellyttävyyttä hyvällä ääneneristävyydellä. Lasivilla vaimentaa sekä askel- että muita ääniä tehokkaammin kuin kovemmat materiaalit. ISOVER-eristeet toimivat myös osana paloturvallista rakentamista ja kuuluvat parhaisiin paloluokkiin. 

ISOVERin lasivilla on turvallista jo asennusvaiheessa. Nykyisillä valmistustavoilla lasivilla ei pölyä, eikä kutise. Se on pehmeää ja turvallista käsitellä paljainkin käsin. Materiaalin keveys tekee lisäksi eristeiden siirtämisestä sekä paikoilleen nostamisesta vaivatonta. 

ISOVER-lasivilla 

  • Raaka-aineesta jopa 85 prosenttia on kierrätyslasia 
  • ISOVERin eristeet valmistetaan Suomessa Hyvinkään ja Forssan tehtailla, jotka ovat 
  • kaupunkien suurimpia työnantajia 
  • Avainlippu-merkitty tuote 
  • ISOVER kuuluu globaalin Saint-Gobain-konsernin brändiperheeseen 
  • Kaikista Saint-Gobainin Suomessa myymistä tuotteista 90 prosenttia valmistetaan Suomessa 
  • Saint-Gobain on yksi maailman suurimmista rakennustuotevalmistajista ja toimii 68 maassa 

Tutustu tarkemmin: isover.fi | saint-gobain.fiMenestyvä Suomi