Joskus kriisi onkin siunaus valepuvussa: vaikka pandemian piti syöstä kaikki kurimukseen, niin asiakkaidensa ylä- ja alamäet jakava Markkinointitoimisto Bermuda tahkosikin viime tilikaudella ennätystuloksen. Mitä markkinoinnissa oikein tapahtuu, ja onko siitä vedettävissä jotakin yleisiä huomioita? Tarvitaanko suunnitelma B, että päästään A-luokan tuloksiin? 

Koronasta nyt on vaahdottu kyllästymiseen asti, mutta ainakin yksi asia siitä lienee opittu: mukautuvat, rohkeasti reagoivat ja muutosvalmiit organisaatiot selviävät monenlaisista myllerryksistä. Ja jotta voi olla rohkeutta ja kykyä muuttua, pitää perusasioiden olla kunnossa. 

Pankkiryöstäjänä menestykseen 

Bermudan toimistolla kiertää kuukausittain pöydältä pöydälle Pankkiryöstäjä-palkinto. Sen ideana on, että jokainen projekti on kuin pankkiryöstö: keikka pitää suunnitella sekunnilleen, mutta silti varautua muutoksiin. Kun ulkoa opetellut pankin pohjapiirrokset ja pakoreitit yhdistetään improvisointikykyyn, voi keikka olla menestys, vaikka pakoautosta puhkeaisi rengas tai väripanos laukeaisi setelisäkkiin. 

Miten tyhjennät pankin? 

Markkinoinnin näkökulmasta pankkikeikkasi kestää paremmin pandemioita ja paniikkitilanteita, jos yrityksesi tarina on tarpeeksi vahva välittyäkseen tuntuvasti myös ihan eri kanavissa ja tilanteissa kuin alun perin ajattelit. Tai strategiasi kurssi on tarpeeksi kirkas kestääkseen taktiset käsijarrukäännökset. Kun digimarkkinoinnin rooli on korostunut entisestään, myyntimalleja on pitänyt sovittaa etäaikaan ja vastuullisuus sekä merkityksellisyys nousseet vahvasti myös B2B-päättäjien agendalle, porskuttavat ne, joilla on varmuuden tuomaa rohkeutta hypätä suunnitelmaan B.

B niin kuin Bermuda 

Viime aikojen asiakasprojektit osoittavat, että kun markkinointikoplasi hallitsee moukarin ja dynamiitin lisäksi tiirikan ja hälyttimien hakkeroinnin, ei yhden oven sulkeutuminen vielä pysäytä possea. Kun kokoontumisrajoitukset iskivät, kehitti Bermuda kongressihotelliasiakkaansa kanssa hybridikokous- ja etätyökonsepteja. Kun messut peruuntuivat, muutettiin teollisuusasiakkaan tuotelanseeraukset online-pohjaisiksi. Kun omaakaan porukkaa ei enää tavattu kasvokkain, kehitettiin työtavat tilanteen tasalle. 

Tilanteen vaatiessa suunnitelma B:tä kannattaa varmistaa, että kumppanisi pakista löytyy myös työkalut sen toteuttamiseen. 

MARKKINOINTITOIMISTO BERMUDA 

Tamperelainen B2B-markkinointitoimisto 

Bermuda on reilussa kymmenessä vuodessa profiloitunut erityisesti B2B-yritysten viestin kirkastajaksi ja brändin rakentajaksi. Asiakkaamme valmistavat kaikkea murskaimista renkaisiin ja teollisuuden raaka-aineista langattomiin protokolliin, mutta yhteistä on ennakkoluulottomuus ja halu kertoa ratkaisuista rohkeasti hyödyt edellä. 

Asiakkaina mm. Kreate, Metso-Outotec, Haarla, Lakea, Bronto Skylift, Robit, Långvik 

  • Brändi-identiteetit ja tarinan kirkastukset 
  • Strategiaviestintä 
  • Työnantajamielikuvan kirkastaminen ja rekrymarkkinointi 
  • Markkinointistrategiat ja tuotelanseeraukset 
  • Verkkosivustot ja digimarkkinointi 
  • Myynnintukiratkaisut ja -materiaalit, videot 
  • Partner-markkinointi 

WWW.BERMUDA.FIMenestyvä Suomi