Työtehtävät monipuolistuvat eri toimialoilla, myös kuljetus-ja logistiikka-alalla. Lindströmin uusi logistiikka-alan HighVis-työvaatemallisto vastaa alan muuttuviin työvaatetarpeisiin ja on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. 

”Tänä päivänä kuljetus- ja logistiikka-alan ammattilaisella tulee olla valmius suorittaa hyvinkin monipuolisia ja vaativia työtehtäviä hyvin erilaisissa olosuhteissa. Tämä asettaa vaatimuksia myös työvaatteelle, jolta odotetaan yhä parempaa mukautuvuutta erilaisiin työasentoihin sekä työskentelyolosuhteisiin,” sanoo työvaatemalliston kehitystyöryhmää Lindströmillä vetävä projektipäällikkö Noora Alarauhio. 

Perheyritys Lindström on ollut vaatettamassa suomalaisia jo yli 170 vuotta. Tänä päivänä Lindström vaatettaa miljoonia kuljetus- ja logistiikka alan ammattilaisia ympäri maailman. 

Lindström lanseeraa uuden ja modernin työvaatemalliston logistiikka-alalle ensi vuoden alussa. ”Lähtökohtana uuden malliston suunnittelussa on ollut työntekijöiden työturvallisuus, työergonomia ja työhyvinvointi,” kertoo Alarauhio. 

Malliston työvaatteet on valmistettu entistä joustavimmista materiaaleista, jotka myötäilevät vartalon liikettä ja sitä kautta parantavat työntekijän työergonomiaa ja työturvallisuutta. Esimerkiksi vaatteiden mallit on nykypäiväistetty niin, että mallistosta ei enää löydy leveälahkeisia housuja, jotka saattaisivat tarttua johonkin. Työvaatemallisto tulee sisältämään vaatteita kaikkiin vuodenaikoihin ja sääoloihin sekä miehille että naisille. 

Suunniteltu yhdessä asiakkaiden kanssa 

Uusi työvaatemallisto on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Lindströmin kuljetus- ja logistiikka-alan asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on ollut saada ensikäden tietoa siitä, miten vaatteet toimivat arjessa. 

”Meille on ollut erittäin tärkeää kuunnella asiakkaidemme toiveita ja palautteita työvaatteista jo heti ensi metreiltä.

Vaatteita on koekäytetty oikeissa työympäristöissä, jolloin olemme voineet tunnistaa kehityskohtia ja vaatimuksia vaatteillemme, ja parantaa niitä käyttäjien palautteen mukaan,” sanoo Alarauhio. 

Vaivattomuutta ja turvallisuutta työvaatevuokrauksella 

Lindströmin vuokrapalvelu kattaa kaiken työvaatteeseen liittyen: suunnittelun, valmistuksen ja huollon sekä vaatteen laadun ylläpidon. Vaatteiden työturvallisuus varmistetaan standardien vaatimilla huoltomenetelmillä. Palvelu vapauttaa asiakkaiden aikaa heille tärkeisiin ydintehtäviin. 

Lindströmin palvelu on myös vastuullinen vaihtoehto: kaikki työvaatteet suunnitellaan laadukkaista ja kestävistä materiaaleista, vaatteita huolletaan vettä ja energiaa säästäen, ja ne kierrätetään vastuullisesti, kun niiden elinkaari on tullut matkansa päähän. 

Tutustu tarkemmin: lindstromgroup.comKuljetus & Logistiikka