LapWall Oy on laajan tuotevalikoimansa ja nykyaikaisten tehtaidensa ansiosta kasvanut nopeasti Suomen johtavaksi puuelementtivalmistajaksi. LapWallin liiketoimintamallissa korostuu modernin tehdastuotannon tehokkuus, hyvä ennakkosuunnittelu, optimaaliset valmistusolosuhteet ja omien työvaiheidensa parhaat osaajat. LapWallin vahvuutena on huippuunsa kehittynyt prosessinhallinta, sekä osaava ja kokenut henkilökunta. Markkinatrendit ohjaavat kulutusta enenevissä määrin kestävään kehitykseen. Puuelementtien käyttö rakentamisessa kasvaa, työmaiden osaavan työvoiman tarjonta heikentyy ja laatu sekä kustannusvaatimukset kasvavat.

Vuonna 2011 perustetun yrityksen toiminnan filosofiana ovat alusta alkaen olleet digitaaliset suunnittelun ja toiminnanohjauksen työkalut sekä teollinen esivalmistus. Tärkeitä oppirahoja on maksettu muun muassa toimimalla liian laajalla sektorilla. ”Se että, teimme aluksi liian laajoja toimituksia ja asennuksia, ei ollut perusteltua. Keskittymällä tiukasti konseptimme mukaisten tuotteiden valmistukseen, olemme pystyneet tuottamaan merkittävää lisäarvoa rakennusliikkeille ja samalla LEKO® -elementointiratkaisuista on tullut alansa suunnannäyttäjä’’, LapWallin toimitusjohtaja Jarmo Pekkarinen kertoo.

Elementoinnin ja teollisen esivalmistuksen etuina voidaan pitää työmaalla – sekä koko rakennushanketta ajatellen – projektien läpivientiajan huomattavaa nopeutumista, toimitusvarmuutta sekä tuotteen tasalaatuisuutta. Lisäksi ekologiset ja jopa työturvallisuuteen liittyvät tekijät nousevat esiin LEKO® -elementointiratkaisujen hyödyissä. ”Jos ajatellaan, että 5 000 neliömetrin kiinteistöön voidaan asentaa valmis kattoratkaisu LEKO®-elementeistä kolmessa päivässä, on ero siihen nähden merkittävä, että kattoa työstetään kappaletavarasta viikoista jopa kuukausiin eri osavaihessa. Tarkoituksena on säästää rakentajan aikaa ja tilaajan rahaa. Edes huputusta ei tarvita, mikä tekee LEKO®- kohteiden kuivaketjusta vedenpitävän’’, Pekkarinen jatkaa.

Pyhännän ja Pälkäneen tehtaalta valmistuu tällä hetkellä vuositasolla noin neljäsataatuhatta neliömetriä seinä- ja kattoelementtiä. Tämä tarkoittaa elementtitarpeita satoihin rakennusprojekteihin. Liiketoimintajohtaja Kari Viljamaa on kymmenen vuoden aikana nähnyt läheltä, miten LEKO®-rakennuselementtejä valmistavat tehtaat ovat kehittyneet alansa johtaviksi koneistoiksi Pohjoismaissa. ”Nyttemmin robotit hoitavat meillä ison osan tuotannon tehtävistä, samoin kuin osan elementti- ja puurakennesuunnittelusta. Osaava henkilöstö on kuitenkin avainasemassa siihen, että toimitusvarmuus on viimeiset kaksi ja puoli vuotta ollut täydet sata prosenttia.

Tämä on lisäksi tiimipeliä ja kokonaisuuksien hallintaa’’, Viljamaa kertoo. Vaikka elementtivalmistusta ja sen lopputuotteita voidaan helposti pitää hyvin standardoituna ja vakioituna tuotantoketjultaan, Viljamaan mukaan pelkästä sarjavalmistamisesta ei ole kyse: Jokainen LEKO® -elementtitoimitus on yksilöllinen, vaikkakin rakenteet ja detaljiikka ovat LapWallin järjestelmän sekä standardien mukaiset. ”Helpointa meidän kanssa on lähteä liikkeelle arkkitehtikuvista ja muutamista kysymyksistä, joiden pohjalta teemme kohdekohtaisen tarjouksen parissa työpäivässä. Sopimuskumppanina homma sujuvoituu entisestään kun eri vaiheita saadaan automatisoitua ja kustannustehostettua aina tarjouslaskennasta eteenpäin’’, Viljamaa summaa.

LapWall Oy

• Vuonna 2011 perustettu suomalainen yritys ja työllistäjä
• Liikevaihtoennuste 2021 noin 35 miljoonaa euroa
• Henkilöstö noin 110
• Elementtivolyymi 2021 noin 370 000m2
• Euroopan tehokkaimmat ja moderneimmat tuotantolaitokset seinä- ja kattoelementtien valmistukseen
• EPD – ympäristöseloste
• Eloperäisen hiilen määrä tuotteissa noin 42,1 kg CO2-ekv/m²
• LEKO® on LapWallin rekisteröity tavaramerkki
• Tehtaat sijaitsevat Pyhännällä ja Pälkäneellä, toimistot Oulussa ja Vantaalla

Tutustu tarkemmin: lapwall.fiMenestyjät