Työskentelymalli on kokenut pysyvän positiivisen muutoksen, joka vaikuttaa esimerkiksi Rejlersillä vastuullisuuteen sekä työntekijöiden hyvinvointiin. 

Maaliskuussa 2020 toimistot tyhjenivät ja yritykset siirtyivät etätöihin. Vaikka etätyöinfra oli Rejlersillä vakiintunut jo aikaisemmin, työskentelymalli koki viimeisen 1,5 vuoden aikana pysyvän muutoksen. Rejlers Finlandin 23 toimipisteessä on toimistotilaa noin 16 000 neliömetriä – kasvaneen etätyön myötä tilat uudistetaan. 

“Kysyimme, haluaako henkilöstö tulevaisuudessa työskennellä toimistolla, kotona tai asiakkaalla vai hybridinä. Tämän myötä havaittiin, että toimistotilan tarve on enää 60 prosenttia aiemmasta”, kertoo Rejlers Finlandin toimitusjohtaja Mikko Vaahersalo. 

Muutoksen keskiössä on, minkälaisen työtavan henkilöstö kokee tehokkaaksi ja mielekkääksi. Hyvän kulttuurin säilyttämiseksi toimistolla käydään ajoittain, mutta toimistokeskeiseen malliin ei ole tarvetta palata: “Tulevaisuudessa on tärkeää olla tiloja, joissa voidaan kokoontua kahville ja toisaalta sellaisia, joissa Teams-kokouksia voi pitää muita häiritsemättä. Pohdimme, mikä onkaan tulevaisuuden innovatiivinen neukkarisysteemi?” 

Palvelualan vastuullisuus 

Vaikka insinööritoimistolla ei ole omaa tehdasta, jonka hiilijalanjälkeä voisi karsia, suoraa ympäristökuormaa syntyy esimerkiksi toimitiloista, matkustamisesta ja lounasjätteestä. Rejlersillä halutaan kannustaa muita insinööritoimistoja, ja yleisesti palvelualaa, pohtimaan omaa vastuullisuuttaan. 

“Insinööritoimistona meillä on mahdollisuus vaikuttaa hankkeidemme hiilijalanjälkeen. Olemme mukana projektin alkuaskeleista lähtien tuotantolaitosten ja rakennusten sekä niiden laiteratkaisuiden suunnittelussa, joilla on vaikutus lopputuloksen vastuullisuuteen.” 

Vastuullista toimintaa vaativat asiakkaat ja loppukäyttäjät, mutta myös työvoima. Etenkin aloilla, joissa kilpaillaan osaavasta työvoimasta, yrityksen kulttuuri, arvot ja vastuullinen tapa toimia nousevat merkittävään rooliin työpaikkaa valittaessa. 

“Alallamme kilpailu osaajista on voimakasta. Karkeasti sanottuna, mitä nuoremmasta insinöörikunnasta puhutaan, sitä tärkeämpi kriteeri on yritysvastuullisuus”, Vaahersalo kiteyttää. 

Rejlers Finland on osa Tukholman pörssiin listattua Rejlers AB konsernia, yhtä Pohjoismaiden johtavaa insinööritoimistoa. Kasvollisen pörssiyhtiön osakkeista edelleen reilut 50 prosenttia omistaa perustajaperheen Rejler-suku. 

Suomen 23 toimipaikassa Rejlersillä työskentelee 1000 henkilöä ja liikevaihto on lähes 100 miljoonaa euroa. Rejlersin toimialat ovat teollisuus, energia ja infrastruktuuri sekä rakentaminen. 

Tutustu tarkemmin: www.rejlers.fiMenestyjät