HL Display Oy auttaa kauppoja luomaan houkuttelevia ja kannattavia myymäläympäristöjä, jotka vahvistavat kuluttajien ostoskokemusta ja tukevat kestävää kehitystä.

Korona-aika totutti kuluttaja-asiakkaat verkkokaupan selkeyteen ja valikoiman helppoon hahmottamiseen. Hyllyautomaatio mahdollistaa näiden toteutumisen myös kivijalkakaupassa. Esimerkiksi jousen avulla toimivat työntäjät tai painovoimaan perustuvat ratkaisut pitävät tuotteet siistissä järjestyksessä, asiakkaaseen päin ja viimeistä pakkausta myöten hyllyn etureunassa helposti otettavissa. 

”Mitä helpommin asiakkaat hahmottavat valikoimaa, sitä herkemmin he kokeilevat uutuuksia, muuttavat tottumuksiaan ja usein kasvattavat ostoskoriaan”, sanoo avainasiakaspäällikkö Jaakko Leppänen. ”Automaatio myös tehostaa kaupan toimintaa vähentämällä hyllyjen työlästä ylläpitoa jopa puolella. Henkilökunnan työ muuttuu mielekkäämmäksi, kun asiakaspalveluun voi käyttää enemmän aikaa.” 

Hyllyautomaatio usein vähentää hävikkiä, sillä hyllyjen täyttäminen tuotteiden päiväysjärjestyksessä helpottuu. Tilankäyttö tehostuu, kun sama määrä tuotteita mahtuu pienempään tilaan. 

Esimerkiksi Motonet asentaa osana uutta ketjukonseptiaan kaikkiin tavarataloihinsa HL Displayn painovoimaiset rullalevyt. Motonetin mukaan niistä on jo hyviä kokemuksia useissa tuoteryhmissä ja uusia käyttömahdollisuuksia tutkitaan. Motonetille suurimmat hyödyt hyllyautomaatiosta syntyvät houkuttelevien esillepanojen ja niiden vähentyneen ylläpidon kautta. 

”Hyllyautomaatio soveltuu kaupan esillepanojen lisäksi vaikkapa verkkokaupan noutopisteisiin”, lisää avainasiakaspäällikkö Marko Lipponen. 

Trendeinä kierrätysmateriaalit ja irtomyynti 

Vastuullisuus ja kestävä kehitys korostuvat kaikessa HL Displayn tekemisessä. Yhtiö on mukana muun muassa Science Based Targets -hankkeessa, jossa toiminnalle asetetaan tieteeseen perustuvia päästövähennystavoitteita. 

”Lisäksi iso osa tuotteistamme on jo tehty kierrätysmuovista ja biomateriaaleista. Esimerkiksi mustat hyllyjakajat ovat 100-prosenttisesti kierrätysmuovia. Yhteistyössä K-ryhmän kanssa, samalla kun toimitamme uusiin elektronisiin hinnannäyttöihin pidikkeet ja hintalistat, kierrätämme tarpeettomaksi jääneet hintalistat ja paperietikettien pidikkeet uusien muovisten myymälätarvikkeiden raaka-aineeksi”, Lipponen kertoo. 

Vastuullisuutta tukee myös muovipakkausten vähentäminen lisäämällä irtomyyntiä. 

Monissa Euroopan maissa irtomyynti annostelijoista on jo levinnyt paljon Suomea laajemmalle eri tuoteryhmiin. Ulkomailla irtomyynnistä voi usein ostaa lähes kaikkia kuivaelintarvikkeita ja koko ajan enemmän myös nestemäisiä elintarvikkeita. 

”Yhä useammalle asiakkaalle on tärkeää vaikuttaa ympäristöön omilla valinnoillaan ja kuluttamisellaan. Irtomyynnistä ostamalla voi vähentää ruokahävikkiä ja pakkausmateriaalin käyttöä. Lisäksi kaikkialla länsimaissa pienten talouksien osuuden kasvu tukee kehitystä. Kaupalle irtomyyntikonseptin käyttöönotto tarjoaa mahdollisuuden valinnan vapauden lisäämiseen, jätteen vähentämiseen ja erottautumiseen”, Leppänen selvittää. ”Meillä on markkinajohtajana runsaasti kokemusta annostelijoista ja irtomyyntikonseptien kehittämisestä ja toteuttamisesta asiakkaidemme kanssa Euroopassa. Haluamme auttaa näiden ratkaisujen yleistymisessä Suomeenkin.” 

Tutustu tarkemmin: www.hl-display.comMenestyjät