Airam on valaissut suomalaista arkea vuodesta 1921. On 100-vuotisarjen aika! 

Maija Niukkanen ja Elina Tolonen (Kuva: Toukokuu 2021)

Airam on merkittävä osa suomalaisen teollisuuden menestystarinaa; yrityshistoriaa voi lukea kuin aikakirjaa. Neljä suomalaista sukupolvea on syntynyt, kasvanut ja elänyt Airamin valossa. Matkalle on mahtunut paljon, mutta tärkeintä on aina ollut arjen aherrus ja sävyt. ”Airam on tuttu ja helposti lähestyttävä kotimainen perheyritys. Olemme kasvaneet osaksi suomalaista elämänmenoa”, liiketoimintayksikön johtaja Elina Tolonen sanoo. Hän kutsuu Airamia koko kansan valoksi, joka on valmis valloittamaan maailman. ”Teemme hyvästä valaistuksesta vaivatonta jokaiselle”, Tolonen viittaa yritysmissioon ja korostaa, että Airam on aina ollut osa tavallisten kansalaisten arkea. 

Airam haluaa olla yksi edelläkävijöistä myös vastuullisuuden ja kiertotalouden näkökulmasta. Yrityksillä on suurenmoiset vaikutusmahdollisuudet toimia ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi. ”Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat osa myös Airamin päivittäistä päätöksentekoa ja toimintaa. Tehtävää on paljon, mutta suunta on selkeä; Airamin johto sekä henkilöstö ovat sitoutuneet kehitystyöhön. Yhdessä saamme muutosta aikaiseksi”, sanoo vastuullisuus-ja laatupäällikkö Maija Niukkanen. 

Perinteet kannattelevat tätä päivää ja huomista, mutta kehitystyössä korostuvat vastuullisesti tuotetut, kestävät sekä entistä energiatehokkaammat ja pitkäikäisemmät tuotteet ja ratkaisut. ”Järjestelmät, jossa nykyaikaiset led-valaisimet yhdistyvät älykkääseen langattomaan ohjaukseen, tuovat selvää säästöä energiankulutukseen.” 

Älyvalaistus on vahva trendi valaistuksessa, erityisesti valaisimissa. Markkinoilla riittää muutenkin kasvupotentiaalia. ”On tärkeä oppia hyödyntämään eri värilämpötiloja, himmennyksiä ja ajastuksia. Valo tekee tunnelman viihtyisään koti-iltaan, mutta työskentelyyn ja ruuanlaittoon tarvitaan toisenlainen, tehokas valaistus”, Tolonen sanoo ja vie ajatusta valaistuksen seuraavalle asteelle. HCL eli Human Centric Lighting on laaja tutkimusalue, jossa kokonaisvaltaisesti tarkastellaan valaistuksen vaikutusta ihmiseen. ”Lyhyesti kuvattuna HCL tarkoittaa, että sisätilojen valaistukseen luodaan luonnollinen, päivänvalon mukainen vuorokausirytmi.” 

Tutustu tarkemmin: www.airam.fiMenestyjät