Pudasjärvi on Suomen hirsirakentamisen pääkaupunki, jossa on hyvät kuntapalvelut, puhdas luonto ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Kaupungin ja yritysten yhteistyö on toimivaa ja toisiaan tukevaa. Elinkeinoaloista tärkeimmät ovat hirsirakentaminen ja matkailu. 

Pudasjärven yritysmyönteinen ilmapiiri näkyy esimerkiksi siten, että yrittäjät ja kaupunki ovat yhdessä laatineet kaupunkistrategian ja kaupungin hankintaohjeet. Pudasjärven Kehitys Oy hoitaa omalta osaltaan aktiivista yritysneuvontaa ja tonttikehityspalveluita. 

”Meillä kaupungin keskusta ja Syötteen matkailualue ovat viime aikoina uudistuneet kovasti. Hyvä sijainti Oulun kupeessa tarjoaa puolin ja toisin myös etätyöpaikkoja. Nopea ja laaja valokuituverkko tukee mainiosti niin työntekoa kuin vapaa-ajan toimintoja”, kaupunginjohtaja Tomi Timonen esittelee. 

”Pudasjärvi on modernin hirsirakentamisen edelläkävijä. Puurakentamisella nostamme julkisen rakentamisen laatua ja kestävyyttä.” 

Kaupungin julkisia hirsirakennuksia ovat esimerkiksi päiväkoti, koulukampus, palvelukoti, tapahtumakeskus LumiAreena sekä uusimpana kohteena Hyvän olon keskus Pirtti, johon sijoittuvat kirjasto, nuorisotilat, sosiaali-ja terveyspalvelut ja kulttuuripalvelut. Lisäksi keskustassa on kaksi nelikerroksista puutaloa. 

Pudasjärvi on modernin hirsirakentamisen edelläkävijä.

Ekologisia hirsitaloja 

Maailman suurin hirsitalotehdas Kontiotuote Oy työllistää 240 työntekijää ja luo lisäksi saman verran välillisiä työpaikkoja. Yrityksen liikevaihto on 70 miljoonaa euroa ja tuotannosta noin 15 prosenttia menee 19 vientimaahan. 

”Etätyöt, toiveet korkealaatuisesta omakotitalosta sekä ekologisuus ovat lisänneet Kontio-hirsitalojen ja -vapaa-ajan asuntojen kysyntää merkittävästi”, Kontion toimitusjohtaja Mika Rytky kertoo. 

”Keskusteluyhteys kaupungin ja yritysten välillä on hyvä ja mutkaton. Myös paikkakunnan muut yhteistyökumppanit ovat helposti lähestyttävissä.” 

Hotelli tunturin laella 

Syöte on monipuolinen ympärivuotinen matkailukeskus kansallispuiston kupeessa. Uusi hirsirakenteinen Tunturihotelli Iso-Syöte on Suomen eteläisimmän tunturin laella. Iso-Syötteen rinteet ja ladut alkavat suoraan hotellin ovelta. 

Hotellinjohtaja, yrittäjä Juha Kuukasjärvi kertoo, että kesällä ja syksyllä oli paljon asiakkaita ja myös tämä talvi näyttää hyvältä. Asiakkaita on kotimaasta ja muualta Euroopasta. 

”Kaupungin ja alueen yrittäjien yhteistyö toimii hyvin. Kaupunki on aktiivinen ja yrittäjämyönteinen ja myös matkailuyrittäjät keskenään vetävät yhtä köyttä.” 

Ympärivuotista matkailua 

”Erityisesti kotimainen matkailu on nyt aktiivista ja meille on tullut lisää myös kesämatkailuasiakkaita. Viime talvi oli ennätysvilkas ja odotamme tästä kaudesta samantyyppistä, Hiihtokeskus Iso-Syötteen henkilöstöjohtaja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi kertoo. 

”Täällä on hyvä toimia, sillä kaupungin päättäjät ja virkamiehet ymmärtävät matkailun ja erilaisten yritysten merkityksen.” 

Iso-Syöte on toiminut 40 vuotta ja Terentjeffin perheellä yritys on ollut viimeiset 20 vuotta. 

Keskuksessa on 18 rinnettä ja alueella on myös hotelli KIDE.

Lisätietoja: www.pudasjarvi.fi | www.jarjenaarella.fi | www.logcapital.fi Menestyjät