Maailman suurin elintarvikeyritys Nestlé toimii Suomessa kiinteässä yhteistyössä paikallisten raaka-ainetuottajien ja kuluttajien kanssa. Ikoninen 70-vuotias Piltti-lastenruoka, ympäristöystävällinen Turun lastenruokatehdas sekä uudistavan viljelyn menetelmien käyttöönotto kertovat pitkäjänteisestä panostuksesta vastuullisuuteen. 

Suomen Nestlélle menestyminen rakentuu paikallisten kuluttajien toiveiden täyttämisestä ja tarpeisiin vastaamisesta. ”Meillä on noin 300 työntekijää ja kaksi suomalaista tehdasta. Turun lastenruokatehtaassa valmistamme ensi vuonna 70-vuotisjuhlia viettävää Pilttiä, joka on ainoa kotimaassa valmistettu lasipurkeissa myytävä lastenruoka. Tehdas on panostanut vahvasti ympäristöystävällisyyteen. Toinen tehtaamme on Juuassa, jossa valmistamme Puljonki-liemiä ja -kastikkeita. Tuotamme suomalaiseen makuun sopivia tuotteita, joissa käytämme kotimaisia raaka-aineita aina, kun mahdollista”, pohjustaa Suomen Nestlé Oy:n maajohtaja Niina Koskinen. 

Hän on unelmatyössään, johon harjoitteli jo pikkutyttönä isän työkokouksia kuunnellen. ” Tavoitteenani on luoda Suomen Nestléllä sellainen yrityskulttuuri, jossa ihmiset loistavat, ja se hyvinvointi heijastuu kuluttajien tyytyväisyyteen ja näin yrityksen menestymiseen”, Niina kertoo. 

Kunnianhimoiset nettonolla-päästötavoitteet koko arvoketjussa 

Itse yhtiö on ilmoittanut tavoitteekseen parantaa suomalaisten arjen elämänlaatua, edistää terveellisempää tulevaisuutta ja pitää huolta ympäristöstä varmistaen samalla yrityksen menestyksen myös tulevaisuudessa. Yhteiskuntavastuuraportin mukaan Nestlé on panostanut jo vuosia näiden tavoitteiden saavuttamiseen. Siksi kunnianhimoiset vuoteen 2050 asti ulottuvat vastuullisuustavoitteet tuntuvat realistisilta. 

”Nestlé haluaa olla suunnannäyttäjä muuttaen koko ruokajärjestelmää, sillä raaka-aineiden tuotannon ympäristövaikutuksia on vähennettävä merkittävästi, se on välttämättömyys. Nestléllä on hyvin kunnianhimoiset ilmastositoumukset: nettonolla-päästöt vuoteen 2050 mennessä. Tämä tarkoittaa kokoa arvoketjuamme, ei vain Nestlén omia toimia. Haaste on iso ja sen vaikutukset merkittäviä koko ruokajärjestelmään ”, Koskinen kertoo. 

Uudistavalla viljelyllä kestävämpi ruoantuotanto 

Ilmastonmuutoksesta johtuen koko ruoantuotanto on murroksessa. Suomen Nestlé haluaa olla esimerkkinä ja kannustajana muille toimijoille ruoantuotantotapojen muutoksessa. Nestlé panostaa globaalisti uudistavien viljelymenetelmien käyttöönottoon, ja Suomi on yksi pilottimaista. 

”Olemme yhteistyössä Baltic Sea Action Groupin kanssa käynnistäneet Piltti-lastenruokaamme ja Puljonki-liemiin ja -kastikkeisiin käytettävien raaka-aineidemme sopimusviljelijöiden koulutusohjelman. Tässä viljelijät etsivät yhdessä kouluttajien ja toisten viljelijöiden kanssa niitä viljelymenetelmiä, jotka uudistavat maaperää ja sitovat hiiltä juuri omalla tilalla. Viljelijöiden innostus ja paneutuminen, ja jo olemassa oleva tietotaito on ollu huimaa”, Koskinen kertoo syksyllä alkaneesta koulutuksesta. Odotuksemme ovat kovia!” Koskinen iloitsee. 

Tutustu tarkemmin: www.nestle.fiMenestyjät