Vaasalainen WE Tech Solutions on edelläkävijä laivojen energiatehokkaiden sähköntuotantojärjestelmien kehittämisessä. Yrityksen asiakaskuntaa on kansainvälinen kauppalaivasto. 

WE Tech on kasvuyritys, joka tänä vuonna tavoittelee 40 miljoonan euron liikevaihtoa. Se soveltaa kestomagneetti- ja taajuusmuuttajateknologiaa asiakkaidensa tarpeisiin. 

Yrityksen akseligeneraattorijärjestelmä tuottaa sähkön, kun laiva liikkuu merellä. Apumoottorit voi silloin sammuttaa, ja polttoaineen kulutus vähenee. 

”Parannamme asiakkaidemme kilpailukykyä leikkaamalla laivan sähköntuotantoon kuluvasta polttoaineen tarpeesta kolmanneksen. Se on suurin kulu maailman kauppalaivastossa”, toimitusjohtaja Mårten Storbacka kertoo. 

Hän muistuttaa, että merenkulun päästöjen pitää laskea 70 prosenttia vuoteen 2050 mennessä. 

Toimitusjohtaja Mårten Storbackan luotsaaman WE Tech Solutions Oy:n kehitystyö auttaa kansainvälistä kauppalaivastoa saavuttamaan säästöjä sekä vähentämään päästöjä.

”Energiantuotantojärjestelmien tehokkuutta parantamalla autamme maailman kauppalaivastoa saavuttamaan tiukat tavoitteet. Olemme tärkeä osa palapeliä.” 

WE Tech kehittää, myy ja toteuttaa projekteja kansainvälisillä markkinoilla. 

”Rekrytoimme koko ajan sähkötekniikan ja kansainvälisen projektibisneksen osaajia, kuten projektinvetäjiä ja ohjelmisto- ja huoltoinsinöörejä.” 

WE Tech Solutions Oy 

  • perustettu vuonna 2010 
  • 27 työntekijää 
  • toimii kansainvälisillä kauppalaivastomarkkinoilla 
  • liikevaihto 18 milj.e (2020) 

Tutustu tarkemmin: wetech.fiMenestyjät