Tekemällä testamenttilahjoituksen itselleen tärkeään tarkoitukseen, voi varmistua omien arvojensa toteutumisesta myös poismenonsa jälkeen. Pienelläkin lahjoituksella on apua tarvitsevalle suuri merkitys.

Testamentti on hyvä keino huolehtia läheisistään ja itselleen tärkeistä asioista. Jokaisen olisikin hyvä miettiä, tarvitseeko hän viimeisen tahtonsa toteutumiseen testamenttia. Etenkin lapsettomien, avoparien ja uusperheiden kohdalla testamentin merkitys korostuu. Mikäli perintökaaren määräykset eivät johda toivottuun tulokseen, on syytä laatia testamentti. Tekemällä testamenttilahjoituksen itselleen tärkeään tarkoitukseen, voi varmistua omien arvojensa toteutumisesta myös poismenonsa jälkeen.

Pienelläkin lahjoituksella on apua tarvitsevalle suuri merkitys. – ”Suomen Punainen Risti ei yleishyödyllisenä toimijana maksa testamenttilahjoituksista lainkaan veroa. Niinpä testamenttilahjoitukset voidaan käyttää kokonaan heikoimmassa asemassa olevien auttamiseen”, kertoo Punaisen Ristin testamenttilahjoittamisen asiantuntija Mia Ekström.

Testamenttia laatiessa kannattaa käyttää asiantuntija-apua

”Huojennus on aika usein tunne, joka välittyy keskusteluista testamenttilahjoittajien kanssa”, Ekström toteaa. Moni on saattanut pohtia testamentin laatimista jo pitkään. Kun sen lopulta saa tehtyä, voi yhden huolen pudottaa harteiltaan. ”Testamenttia voi aina päivittää, mikäli ajatukset tai elämäntilanne muuttuvat. Sen takia testamentin tekemistä ei kannata lykätä”, Ekström muistuttaa. Testamentin laatiminen ei yleensä ole kovin vaikeaa.

Sen on kuitenkin noudatettava lain vaatimia muotomääräyksiä. Siksi Ekström suosittelee käyttämään apunaan asiantuntijaa. -”Annan mielelläni suosituksia asianajajista, jotka auttavat maksutta ja ehdottoman luotettavasti laatimaan testamenttisi, silloin kun se sisältää lahjoituksen Suomen Punaiselle Ristille. Voit myös tilata maksuttoman testamenttioppaamme nettisivujemme kautta, tai olemalla minuun yhteydessä: mia.ekstrom@punainenristi.fi tai 040 562 2472.”

Tutustu tarkemmin: www.redcross.fiTekoja Suomesta