Presidentti Tarja Halonen muistuttaa, että YK on ainutlaatuinen järjestö, joka tarvitsee ystäviensä tukea enemmän kuin koskaan. 

YK kokoaa kansakunnat yhteen entistä vakavampien uhkien edessä. Koronaviruskatastrofi on kirkastanut kansainvälisen solidaarisuuden ja yhteistyön merkitystä. Taistelu ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi edellyttää yhteisiä päätöksiä ja sitoumuksia. Afganistanin ja Etiopian kaltaiset kriisit osoittavat kansainvälisen rauhantyön tärkeyden.

Järjestön merkitys on nyt suurempi kuin kenties koskaan aikaisemmin. Presidentti Tarja Halonen muistuttaakin, että YK on edelleen paras mahdollinen vaihtoehto globaalien ongelmien ratkaisemiseksi. ”YK on monivärinen ja monen muotoinen järjestö”, Halonen sanoo. ”Paras saatavilla olevista vaihtoehdoista.”

YK on välttämätön toimija pandemian hoidossa

Presidentti Halosella on pitkä ura YK:ssa ja hän on edelleen aktiivinen toimija maailmanjärjestön parissa. Hän on esimerkiksi toiminut Suomen edustajana Maailman terveysjärjestö WHO:n asettamassa Montin komissiossa. Komissio esitti koronaviruspandemian aiheuttamasta kriisistä nousemiseksi ratkaisuja, jotka edistävät globaalia hyvinvointia ja ovat hyviä ympäristölle, luottamuksen rakentamiselle ja rauhalle. ”Globaalin pandemian hoidon yhteys kestävään kehitykseen on ilmeinen”, presidentti Halonen muistuttaa.

”Luottamus on pohjatekijä, joka ratkaisee, onnistummeko yhteiskunnallisten kriisien hoitamisessa.” YK tarvitseekin nyt uskollisia ystäviä, jotka luottavat järjestön kykyyn tehdä maailmasta paremman paikan asua. ”Toivon, että olen YK:lle uskollinen ystävä, joka ei jätä ystävää vaikean paikan tullen”, presidentti Halonen tiivistää omaa suhdettaan YK:hon.

Kuka tahansa voi liittyä YK:n ystäväksi Suomen YK-liiton verkkosivuilla. Vuosimaksu on 50 euroa, ja se sisältää mm. maksuttoman pääsyn muutaman kerran vuodessa järjestettäviin YK-klubeihin. Tervetuloa mukaan YK:n ystäviin! www.ykliitto.fiTekoja Suomesta