Cadmatic valmistaa ohjelmistotuotteita meriteollisuuden, prosessilaitosten ja -laitteistojen sekä rakennusten suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon. Kansainvälisesti toimivalla yrityksellä on kovat kasvutavoitteet ja toiveena rekrytoida laaja joukko osaajia tulevien vuosien aikana.

17 eri maassa toimiva Cadmatic panostaa vahvasti vientiin, josta tulee jo nyt noin 80 prosenttia liikevaihdosta. Suomalaiset asiakkuudet ovat yritykselle strategisesti avainasemassa, mutta vahvaa 25–30 prosentin vuosikasvua haetaan kansainvälisestä markkinasta. 

– Tuotteitamme käytetään kolmessa segmentissä: laivojen, prosessilaitosten ja rakennusten suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpidon hallintaan. Ratkaisuillamme tehdään näiden kohteiden tietomallinnusta, jota hyödynnetään sekä suunnittelun että rakentamisen ja käytön kaikissa vaiheissa. Tavoitteena on saada tieto sujuvasti käytettäväksi, parantaa yhteistyötä ja kommunikaatiota sekä nopeuttaa aikatauluja, kertoo toimitusjohtaja Jukka Rantala. 

Cadmatic on koko pitkän historiansa aikana pyrkinyt olemaan edelläkävijä ja panostanut tuotekehitykseen poikkeuksellisen paljon. Yritys on tuonut ensimmäisenä markkinoille useita uusia innovaatioita, kuten hajautetun suunnittelun mahdollistavan ratkaisun. Tällä hetkellä paljon esillä olevaa metaversumi-teknologiaakin yritys on soveltamassa teollisuus tarkoituksiin.

– Meillä erilaiset VR/AR teknologiat ovat olleet jo pitkään. Esimerkiksi tehdaslaitosta voidaan tarkastella virtuaalisesti sen sisältä VR/AR-laseilla, samalla voidaan hakea tietoa vaikkapa yksittäisestä laitteesta, Rantala kuvailee.

Uusia tuotekehitysalueita tunnistetaan jatkuvasti. 

– Yksi tuoteportfolion osa-alue, johon satsaamme nyt ovat niin sanotut digitaaliset kaksoset, jotka ovat kokonaisvaltaisia, kaikki komponentit sisältäviä 3D-mallinnuksia, periaatteessa täydellisiä digitaalisia kaksosia itse fyysisestä laitoksesta. Toinen uusi alueemme liittyy paljon kasvavaan sähkö- ja automaatiosuunnitteluun, Rantala kertoo. 

Laajoja asiakkuuksia ja parhaita uusia osaajia 

Cadmatic palvelee kaikissa segmenteissään alojensa suurimpia organisaatioita. Laivanrakennuksen osalta asiakkaina ovat esimerkiksi Meyerin telakat ja vastikään Cadmaticin tuotteita käyttämään siirtynyt Vancouver Shipyards Pohjois-Amerikassa. 

– Prosessiteollisuudesta asiakkaita ovat esimerkiksi voimalaitostoimittaja Sumitomo sekä globaalisti öljy- ja kaasuteollisuudessa toimiva Eni. Rakennuspuolella ratkaisujamme käyttää Suomessa esimerkiksi A-insinöörit, Rantala kertoo. 

Kasvutavoitteiden ja suurten asiakkuuksien myötä myös yrityksen rekrytointitarpeet ovat laajoja. Tänä vuonna toiveissa on saada yritykseen sata uutta osaajaa niin tuotekehitykseen, asiakaspalveluun, myyntiin kuin markkinointiin. Rantalan mukaan yritykseen toivotaan sekä erityyppistä osaamista että kokemustasoa. 

– Uskomme, että olemme nyt ja tulevaisuudessa juuri sopivan kokoinen toimija. Meillä on resursseja hoitaa sekä maailman suurimpia asiakkuuksia että pienempiä asiakkuuksia, mutta edelleen mahdollisuuksia toimia joustavasti heidän toiveidensa mukaisesti, Rantala summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.cadmatic.comEdelläkävijät 2022