Sähköistyvän liikenteen myötä lisääntyvä akkujen tarve tulee kasvattamaan tarvetta tuottaa akkuja maailmanlaajuisesti. Tornioon nouseva Kyläjoki Industrial Zone on täydellinen paikka tuohon kysyntään vastaaville toimijoille. 

Marko Alamartimo – Toimitusjohtaja 

E4-moottoritien varressa reilut viisi kilometriä Tornion keskustasta sijaitseva Kyläjoki on akkuja eurooppalaisille markkinoille tuottaville toimijoille sijainniltaan täydellinen. E4:n lisäksi alueen vierestä kulkee rautatie, Röyttän satama on aivan lähellä ja Kemi-Tornion lentoasemalle on vain 20 minuutin matka. 

Lyhyet etäisyydet logistiikan solmukohtiin ovat omiaan tekemään tuotannosta kestävää. Ekologista toimintaa tukevat lisäksi mahdollisuus vihreän energian hyödyntämiseen niin vesi- kuin tuulivoiman muodossa, Tornioon suunniteltu biokaasulaitos sekä Röyttän samasta löytyvä Pohjoismaiden suurin LNG-terminaali. 

Vetovoimainen alue ja toimivat palvelut 

Torniolla on kaupankäynnin ja teollisuuden keskuksena paljon vetovoimaa. Sijainti Suomen ja Ruotsin rajalla tuo alueelle jatkuvasti liikennettä ja vilkas elinkeinoelämä vetää uusia toimijoita jatkuvasti. 

Kyläjoki Industrial Zonen kehitystä vetävän Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo uskoo, että Tornion seudun vetovoima lisää alueen mielekkyyttä myös akkuteollisuuden silmissä. 

“Kiinnostus Tornion tarjoamia mahdollisuuksia kohtaan kasvaa. Esimerkiksi Kyläjoella on poikkeuksellisen hyviä ominaisuuksia: harvoja alueita halkoo moottoritie, voimalinja ja TEN-T-verkoksi laajentuva rautatieyhteys, joiden lisäksi satamapalvelut ovat lähellä. Seudun suurhankkeiden myötä alueen hyvinvointi kasvaa entisestään, mikä puolestaan ruokkii seudun vetovoimaa”, Alamartimo sanoo. 

Kyläjoki Industrial Zoneen sijoittuvat toimijat tulevatkin Alamartimon mukaan hyötymään vihreän energian mahdollisuuksista sekä kustannustehokkaasta toimintaympäristöstä ja logistiikasta. 

“Me toivotamme tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat kehittää yhdessä useiden toimijoiden kanssa Kyläjoki Industrial Zonesta energisen pohjoisen akkuteollisuuden keskittymän”, Alamartimo summaa. 

OTA YHTEYTTÄ 

Marko Alamartimo 

Toimitusjohtaja 

040 025 1350 

marko.alamartimo@tornio.fi 

businesstornio.fiBusiness Edelläkävijät 2022