Paloturvallisuus on asioita, joista ei voi tinkiä. Modernit magneettikiinnitteiset aerosolisammutuslaitteet helpottavat merkittävästi paloturvallisuuden kohentamista. Salgrom -aerosolisammuttimet ovat kustannustehokkaita, huoltovapaita, helposti liikuteltavia – ja ympäristöystävällisiä.

Tulipalot ja sammutusvesi aiheuttavat tuhoja ja mittavia menetyksiä keskeyttäen tuotantoja ja johtaen pahimmillaan ihmishenkien menetyksiin. Lisäksi ympäristövauriot voivat olla korjaamattomia. 

Sähkön käyttö lisääntyy, toiminnot siirtyvät laajemmin digitaalisiksi. Tulipaloilta suojautuminen on yhä useammalle yritykselle elinehto. Perinteiset paineistetut kaasusammutusjärjestelmät ja vesisprinklerit ovat kiinteitä ja kalliita järjestelmiä palokatkoläpivienteineen ja huoltoineen.

”Salgromin sertifioitu, modulaarinen sammutusjärjestelmä on uniikki suomalaisinnovaatio. Ensinnäkin, se on helppo asentaa. Asennat vain magneettipuolen sähkökaapin tai kontin seinään ja laite on toimintavalmis. Laite ei lämpötila- eikä kosteusvaihteluista säikähdä ja on helppo siirtää vaikkapa merikontista toiseen, kun paloriskilasti on toimitettu kohteeseen. Tuotevaihtoehtoja on kolme, HEX, HEX-MAX ja patentoitu Spider. Näistä kaikista on saatavilla eri versioita suojauskapasiteettivaatimusten mukaisesti. Pienin sopii sähkökaappiin, keskikoko esimerkiksi teollisuuden sähkökaappeihin, tuulimyllyihin, puistomuuntamoihin ja järein suojaa isoja merikontteja ja miehittämättömiä tai väliaikaisesti miehitettyjä teollisuuden tiloja ja varastoja”, kertoo Salgrom Technologies Oy:n tuotehallintajohtaja Jarkko Perälä.

KUSTANNUSTEHOKASTA JA HELPPOA, KETTERÄÄ JA TEHOKASTA

Paloturvallisuuden ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Kempeleläinen Salgrom on edelläkävijänä kymmenen vuoden ajan vaikuttanut siihen, että aerosolisammuttimet ovat sertifioituja ja hyväksytty Tukesin toimesta virallisiksi automaattisiksi sammutusjärjestelmiksi perinteisten tapojen rinnalle. Kyseessä on merkittävä edistys, sillä pelkästään paloherkkiä vaarallisten aineiden merikontteja on olemassa yli viisi miljoonaa, ja tulipalotilanteissa kontit kipataan kylmästi mereen.

Painevapaa aerosolisammutustekniikka on selkeässä nousussa. Kevyt, ketterä ja äärimmäisen tehokas palotorjunta kiinnostaa ymmärrettävästi. ”Meiltä saa kohteisiin koko paloturvallisuuspaketin, suunnittelusta asennukseen ja ylläpitoon. Olemme jo pari vuotta olleet vahvassa kasvussa kotimaan lisäksi Pohjoismaissa sekä tietyissä muissa Euroopan maissa, ja lisälaajentumista on neuvotteluasteella maailman suurimpien konttirahtiyritysten kanssa”, kertoo Salgromin vientijohtaja Matti Mettovaara.

Suunnittelutoimistoissa kannattaakin nyt olla hereillä, sillä sana kiirii kulovalkean tavoin ja yhä isompi osa asiakkaista osaa jo kysellä Salgromin aerosoliratkaisujen perään. ”Alan pioneerina meiltä saa varmasti kattavimman ja osaavimman palvelun, ja paloturvallisuusinvestoinnit voivat osoittautua ilahduttavasti budjetoitua pienemmiksi. Lisäksi laitteemme ovat täysin ympäristöystävällisiä”, Perälä vahvistaa. 

Tutustu tarkemmin: salgrom.fiTeknologia- ja teollisuusratkaisut