DMG Mori on saksalaisjapanilainen konepajateollisuudelle työstökoneita ja muita teknologisia ratkaisuja sekä ohjelmistoja tarjoava yritys. DMG MORIn halu toimia etujoukoissa näkyy esimerkiksi vuoden 2021 alussa tehdyssä merkittävässä muutoksessa, jossa koko tuotanto saatettiin hiilineutraaliksi.

DMG MORI on syntynyt kahden, hyvin pitkään toimineen laitevalmistajan yhdistymisestä. Yrityksen historia on konepajateollisuuden työstökoneissa, mutta tämä päivänä tarjoomaan kuuluu myös muita teknologisia ratkaisuja ja ohjelmistoja, joilla voidaan tehostaa ja seurata tuotantoa entistä paremmin.

– Pyrimme olemaan uusien teknisten ratkaisujen luomisessa etujoukoissa, kuvailee DMG MORI Finlandin toimitusjohtaja Lauri Erkkola.

Yritys on esimerkiksi ollut ensimmäisten joukossa luomassa hybridikoneita, joilla voidaan sekä poistaa materiaalia, että tulostaa sitä. Myös industry 4.0 -digitalisaatioon vastaavaa CELOS-ohjelmistoalustaa DMG Mori on ollut luomassa ensimmäisenä. 

YRITYS TOIMII HIILINEUTRAALIUDEN ESIMERKKINÄ 

DMG MORIn koko tuotanto muuttui hiilineutraaliksi tammikuussa 2021. Tavoitteen asettamisen takana olivat erityisesti halu toimia esimerkkinä toimialalle sekä asiakkaiden tavoitteiden tukeminen. 

– Asia on voimakkaasti esillä asiakkaillamme. Heiltä pyydetään tietoa valmistuksen CO2-päästöistä ja avullamme he voivat osoittaa, että prosesseissa käytetyt koneet ovat hiilineutraaleja, Erkkola kertoo. 

Hiilineutraaliuden saavuttaminen on vaatinut toiminnan arvioimista monella osa-alueella. Kaikissa yrityksen tehtaissa käytetty energia saadaan nyt uusiutuvista lähteistä, myös materiaalin kierrätykseen ja tehokkaaseen käyttöön panostetaan. Koko toimitusketjulta edellytetään panostusta päästöjen minimoimiseen.

– Meillä on markkinoiden laajin portfolio laitteita, mutta laitteemme pyritään suunnittelemaan käytettäväksi energiatehokkailla komponenteilla sekä modulaarisiksi niin, että ne voidaan valmistaa samoja komponentteja käyttämällä. Tämä laskee sekä logistiikkakustannuksia että päästöjä, Erkkola esittelee. 

Erkkola uskoo, että ympäristötietoisuuden jatkaessa kasvuaan yrityksen tekemä muutos osoittautuu yhä tärkeämmäksi. 

– Se, että olemme huomioineet hiilipäästöt jo nyt, toimii vahvasti mielikuvaamme rakentavana asiana. Samalla varmistamme, että rakennamme asiakkaillemme kestävää ratkaisua tulevaisuutta varten, hän summaa. 

Tutustu tarkemmin: fi.dmgmori.comTeknologia- ja teollisuusratkaisut