Wapice kehittää teknologiaa, joka vastaa teollisuuden tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Nopeimmin kasvava segmentti yritykselle on tekoäly, jota osataan teollisuudessa hyödyntää jo laajasti.

Wapicen toiminta jakautuu ohjelmistokehityspalveluihin, joiden alle asettuvat yrityksen kuusi segmenttiä, sekä tuoteratkaisuihin. 

– Segmenttimme eivät ole liiketoiminta-alueita vaan keskittyvät eri teknologioihin, edge-tasoon, tekoälyyn, DevOpsiin, käyttöliittymiin, cloud-ratkaisuihin sekä IoT:hen. Projekteissa poimimme aina kustakin segmentistä oikeat osaajat ja viemme tarvittavaa ratkaisua yhteisöllisesti eteenpäin. Usein tarve voi projektin aikanakin vaihdella, kertoo toimitusjohtaja Pasi Tuominen. 

Myös yrityksen tuotteistetut ratkaisut ovat vastaus asiakkaiden tunnistettuihin, toistuviin tarpeisiin. Wapicen päätuotteista toinen on erityisesti vientivetoisia teollisuusyrityksiä palveleva myyntikonfiguraattori Summium® CPQ. 

– Ohjelmisto ohjaa asiakasta myyntiprosessissa, niin että hän voi räätälöidä itselleen oikean ratkaisun. Myynti- ja valintaprosessi voidaan liittää suoraan tuotantoon ja logistiikkaan, jopa niin, että asiakas vie toiveensa suoraan tuotantolinjalle. Samalla ohjelmisto toimii kielenkääntäjänä ja mahdollistaa myynnin kohdemaan kielellä, Tuominen esittelee.

IOT-TICKET® TEKEE DATAN HYÖDYNTÄMISESTÄ TODELLA HELPPOA

Wapicen tuotteista todella nopeasti, noin 50 prosentin vuosivauhtia, kasvaa IoT-TICKET®-alustaratkaisu. Sillä on jo nyt paljon globaaleja asiakkaita, joita houkuttelee se, että ratkaisu tekee IoT:n käyttöönoton poikkeuksellisen nopeaksi.

– Sen avulla voidaan luoda ohjaus- tai huoltojärjestelmä esimerkiksi kiinteistölle tai työkonekalustolle ilman koodaamista, low code -teknologian avulla. Toiminnallisuuksia tai datalähteitä, kuten vaikka mittareita tai Api-liittymiä voidaan lisätä helposti, Tuominen kertoo. 

Esimerkiksi kiinteistössä lämmityksen ja ilmastoinnin ohjausjärjestelmää voidaan optimoida huomioimaan vaikkapa sähkönhinta ja sääennuste. Lisäämällä Wapicen luoma tekoälymoottori osaksi IoT-TICKETiä voi ohjaukseen saada vielä monipuolisempia vaihtoehtoja ja suurempia hyötyjä.

Wapicella nähdään, että teknologiasegmentit tukevat hyvin myös tuotekehitystä ja näiden yhdistelmä takaa myös asiakkaille parhaan lopputuloksen. 

– Digitalisoimme teollisuutta tasapainossa sekä teknologiaa että tuotteita kehittämällä. Tällä tavalla varmistamme myös, että asiakkaidemme kilpailukyky säilyy myös tulevaisuudessa, Tuominen vetää yhteen. 

Tututustu tarkemmin: www.wapice.com/fiTeknologia- ja teollisuusratkaisut