Moni puolisen B-Cure-lääkintälaserterapian on kliinisesti todistettu edistävän haavojen ja kudosvammojen paranemista sekä lievittävän laajaa kirjoa erilaisia nivel- ja lihaskipuja. Terapia on käytössä kipuklinikoilla, fysioterapeuteilla ja jo yli tuhannessa suomalaiskodissa. Laitteen voi myös vuokrata. 

Kehon luonnollisia paranemismekanis meja tukeva B-Cure Laser istuu Helsingin Fysioterapiaklinikan filosofiaan – ihminen on korjautuva.

– Käytämme B-Cure-lääkintälaseria harkitusti osana fysio terapiaprosessiamme. Varmistamme en sin kliinisen päättelyn prosessin avulla, että kehossa on edellytykset normaalille liikkeelle ja että keho ja hermosto ovat harjoitettavissa. Tässä pää asiallisina menetelminämme ovat manuaalinen terapia sekä terapeuttiset harjoitteet, kertoo Helsingin Fysioterapiaklinikan fysioterapeutti Kati Malinen.

Pehmytkudosten ja erityisesti jänteiden rasitusvammojen paraneminen voi joskus kestää pitkään. Helsingin Fysioterapiaklinikalla lääkintä laseria käytetään muun muassa kuuriluontoisesti jännealueiden kiputilojen paranemisen edistämiseen sekä ligamenttivammoissa kudoksen paranemisprosessin tukena.

– Lisäksi se on toiminut paikallisesti lääkkeettömänä kivun lievityksenä. Hetkellinenkin kivuton tilanne mahdollistaa terapeuttisen harjoitteen suorittamisen ilman hermoston ennakointia tai välttämistä. Tämä on tärkeää, jotta asiakas saa kokemuksen kivuttomasta liikkeestä ja alkaa luottaa oman kehonsa toimintaan, Malinen toteaa.

Myös Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä työskentelevällä fysiatri Timo Pehkosella on hyviä kokemuksia laserhoidosta. Hänellä on käytössä B-Cure Laser -laite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä.

– Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipu lääkkeiden vaatimaton teho. Laser hoitoa on käytetty meillä kivunhoidon tukena. Osa vai keista kinkiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liike ratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana, Pehkonen kertoo.

Laserterapia parantaa kudosvaurioita

Uudenkaupungin terveyskeskuksen haava vastaanoton haavayhdyshenkilö Marika Metsä- Tokila on todistanut hyviä tuloksia kroonisten haavojen ja arpikudosten hoidossa.

– B-Cure Laser tukee ja edistää haavan paranemista yhdessä haavan hyvän puhdistuksen ja oikean haavanhoitotuotteen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivunlievityksessä. Muutamilta pitkä – aikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan, Metsä-Tokila kertoo.

Haava- ja kudosvaurioiden parantumisen edistämisen lisäksi kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserhoidon tehoavan muun muassa nivel rikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, fibromyalgian sekä tulehdusten aiheuttamaan kipuun.

Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Yliannostusriskiä tai vasta-aiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpä-kasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsan-seudulle.

Tehokas kotikäytössä

B-Cure-lääkintälaser sopii koko perheelle ja lemmikkien kivun hoitoon. Vaikka laitteen hinta on muutamia satasia, sillä saa huoltovapaasti noin 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa. Näin yhden hoitokerran hinnaksi jää vain muutama eurosentti.

Entinen aktiiviurheilija Juha Kauppinen löysi helpotuksen pitkäaikaisiin selkä- ja akillesjänne-ongelmiin.

– Vuokratessani laitteen odotukseni eivät olleet hirveän suuret. Olikin ilo huomata, että muutaman käyttökerran jälkeen selkäni rauhoit-tui sen verran, että nukkuminen parani selkeästi. Laite tuntuu auttavan myös nuoruusvuosien ko-van urheilutaustan seurauksena moneen kertaan leikattujen akillesjänteiden kipuiluun. Kipulääkkeet olen voinut käytännössä jättää kokonaan pois. Ostin oman laitteen, ja sen käytöstä iltauutisten aikaan onkin tullut jo vakiintunut tapa.

Helsinkiläisen Eila Ahokkaan pakaralihas repesi noin vuosi sitten ja parani huonosti jättäen jälkeensä repivän kivun. – Vaivaa hoidettiin pitkään fysioterapiassa ja akupunktiolla, mutta todellisen avun sain vasta B-Cure Laserilla. Vuokrasin laitteen, ja jo viikon hoidon jälkeen päätin ostaa oman. Nyt kipu on poissa, ja kävelen lähes normaalisti. 

Tutustutarkemmin: bcurelaser.fiTerve minä