Putoilevatko tavarat käsistäsi tai kipeytyykö peukalosi?

Suomalaisista jopa miljoona henkilöä kärsii käden nivelrikosta iän myötä. Tämä voi oireilla kipuna ja heikentyneenä tarttumaotteena, kertoo Villa Manuksen toimintaterapeutti Marisa Nikkonen. 

Arkisia toimia vaikeuttavat myös rasitusvammat, urheiluvammat ja tapaturmat. Oikeanlainen käsituki mahdollistaa työskentelyä ja harrastamista. 

Valitsemalla oikean tuen voidaan usein helpottaa kipua lääkkeettömästi. Kipuun on tärkeä reagoida ja aloittaa tuen käyttö ajoissa. Näitä tilanteita voi olla arkiset työt tai harrastukset, joissa käsi joutuu kovalle rasitukselle. Hankkimalla kerralla oikeanlaisen tuen säästät aikaa ja rahaa. 

Käsien Kaupasta apua kipeytyneelle kädelle 

Verkkokaupan kattava tuotevalikoima on toimintaterapeuttien tarkkaan valitsema. Käsien Kaupassa on erilaisia valmistukia, kuten rannetukia erimuotoisille käsille sekä akkulämmitteisiä lämpökäsineitä paleleville käsille. Lämpökäsine mahdollistaa ulkoilun, kun kädet ovat kylmän arat. 

Vastaanotolla arvioidaan ja ohjataan yksilöllisesti 

Toimintaterapeutti Emma Tervonen kertoo, että aina valmistuki ei riitä, vaan tarvitaan yksilöllisempi tuki. Villa Manuksessa vastaanotolla valmistetaan yksilöllisiä tukia ja autetaan valmistukien valinnassa. 

Toimintaterapeutti huomioi asiakkaan yksilölliset tarpeet ja tukien käytettävyyden arjessa. Käsien toimintakyvyn ylläpitäminen on satsaus omaan hyvinvointiin pitkällä tähtäimellä, täsmentää Nikkonen.

Villa Manus Oy
Suomalainen perheyritys
Suomen johtava käden tuentaan erikoistunut yritys yli 20 vuoden kokemuksella 

Toimintaterapeutin vastaanotto Vantaalla
Ajanvaraus 09-454 3650
Käsien Kauppa-verkkokauppa palvelee valtakunnallisesti: 

www.kauppa.villamanus.com 

Koodilla terveminä -10 % verkkokaupasta, 31.3.2022 asti 

Kuva ja teksti Katja Kontturi Terve minä