IKÄÄNTYVIEN ASUMISESTA SAA lähes viikoittain lukea masentavia lehtijuttuja. Siksi on hienoa päästä kertomaan positiivisesta ajattelusta ja toiminnasta, jossa ei maalailla turhia pilvilinnoja. 

”Yrjö ja Hanna Kodit toimii yhteiskunnallisen ja yleishyödyllisen yrityksen periaattein, avoimesti, kestävästi ja vastuullisesti. Työllistämme satoja hoitoalan ammattilaisia ja olemme täysin suomalainen. Palvelutoiminnan tuotto käytetään uusien kiinteistöjen rakennuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen”, painottaa Yrjö ja Hanna Kotien toimitusjohtaja Petri Kokkonen. 

”Meidän kauttamme on turvallista hankkia koti niin senioreille kuin lapsiperheille. Sekä esteettömät asunnot että asumista tukevat palvelut suunnitellaan huolellisesti, asukkaiden yksilöllisten tarpeiden mukaan”, Kokkonen kertoo. 

Naapuriapu ja monisukupolvisuus kunniaan 

Kokkonen puhuu virkistävästi siitä, kuinka säätiön pitkä kokemus auttaa suunnittelemaan palvelukortteliin sisä- ja ulkotiloja, jotka tukevat yhteisöllisyyttä ja sukupolvien kohtaamista. 

”Olipa sitten itsenäisesti pärjäävä tai paljon hoivaa tarvitseva asukas, yhteisöllisyys lisää turvallisuutta. Naapuri voi käydä kyselemässä kuulumiset, pesutupakulttuuri on helposti elvytettävissä ja yhteissaunat järjestettävissä. Kaikki on tahdosta kiinni”, Petri juttelee. 

Muutto hyvissä ajoin palvelujen äärelle tuo mielekkäämpiä ikääntymisen vuosia, Yrjö ja Hanna Kotien toimitusjohtaja Petri Kokkonen korostaa.

Muutos on pehmeämpi, mitä aikaisemmin sen tekee 

Rakennutamme eri puolelle Suomea kohtuuhintaisia asuntoja, joissa on erilaisia hallintamuotoja. Esimerkiksi asumisoikeusasunnot sopivat taloudellisesti riskitöntä ja turvallista asumista suosivalle. ”Seniorin kannattaa tarpeeksi ajoissa myydä pois vaikka vanha omakotitalo, jota ei jaksa hoitaa, ja muuttaa palvelujen ääreen. Rapistunutta taloa voi myöhemmin olla hankala saada kaupaksi”, Petri rohkaisee. 

Kodeissamme asumista tukevia palveluita voi hankkia tarpeen mukaan itse valitsemiltaan toimijoilta tai hyödyntää Yrjö ja Hanna -hoivapalveluita. Uuden teknologian avulla myös turvallisuus lisääntyy, mutta teknologiaa voi käyttää juuri sen verran kuin itse haluaa. 

”Uusissa kodeissa mietimme myös sitä, että luonto saadaan tuotua lähelle asukkaita sisäpihojen jatkeena. Toimimme aidosti ihmisen ehdoilla”, Petri vahvistaa. 

Tutustu tarkemmin: yrjojahanna.fiTerve minä