Kotimainen perheyritys Cariitti Oy on keskittynyt toimivaan ja kauniiseen sauna- ja kylpylätunnelman luomiseen erityisesti valaistuksella ja persoonallisen kauniilla TAIVE lauteilla ja paneeleilla. Luettuasi tämän jutun ymmärrät enemmän valaistuksen merkityksestä.

PETER RUOKONEN voisi käyttää itsestään lempinimeä kosteiden tilojen valaistusguru, mutta ei hän sitä tietenkään tee. Juttelu Peterin kanssa antaa paljon lisätietoa valaistuksen merkityksestä: itse asiassa niin paljon, että moni kotikylpylä- ja saunaremonttisuunnitelma mennee tämän myötä uusiksi. 

Kosteiden tilojen valaistuksella on kaksi päätehtävää: tarjota riittävän turvallinen valaistus kohteessa ja vaikuttaa vireys- sekä rentoutumistilaamme. Annetaanpa Peterin kertoa lisää. 

”Valoa ei tuoda vain näkemiseen vaan myös nähtäväksi. Ihmisen silmä hakeutuu luonnostaan valoon. Valo kertoo tilan tarinaa. Hyvässä valaistussuunnittelussa valitaan aina jokin valaistava korostettava yksityiskohta, muoto tai pinta, joka on kaunista katseltavaa. Näin tila koetaan paljon rikkaampana. Oikealla valaistussuunnittelulla saadaan myös enemmän tilan tuntua.”

Design, laatu, palvelu

Upeaa, uniikkia designia. Korkealaatuisia valaistusratkaisuja. Kauniita ja kestäviä TAIVE seinäpaneeleita, lauteita ja pukuhuonekalusteita selkeillä asennusohjeilla. Suunnittelu ja valmistus Avainlipulla Suomessa. Yksilöllistä palvelua. Siinä paketti, joka on siivittänyt valtakunnallisesti toimivan perheyritys Cariitti Oy:n menestystä niin, että vientiä tehdään jo yli neljäänkymmeneen maahan – ja kyllä, se mikä kelpaa saudi-prinssille, on mannaa myös kotimaassa. 

”Asiakkaamme etsivät usein jotain uutta ja vähän erilaista ja usein yllättyvät positiivisesti siitä, että tuotteemme eivät olekaan erityisen kalliita hinnaltaan.”

Vihreät arvot ovat lähellä Ruokosen sydäntä. ”Nykyvalaisimet kuluttavat huomattavasti vähemmän energiaa kuin vanhemman polven valaisimet. Lisäksi koko tuotantoketjumme on sitoutunut huomioimaan niin kierrätyksen kuin kestävät arvot yleensäkin. Laadukkaat valaisimet, lauteet, paneelit ja tasot kestävät todella hyvin käyttöä.”

Vielä sananen valaistuksesta Peterin yksinkertaistetun esimerkin avulla. ”Hieno sadetinsuihku, kalliit mosaiikkikaakelit ja tylsä suoraa, kovaa valoa tuova yksi kattoplafondi on kuin pilvinen päivä. Viihtyisyyttä saa lisättyä jo säädettävällä valolla. Yksi painallus ja otat herättävän suihkun vähän kirkkaammassa valossa. Toinen painallus ja nautit tunnelmallisesta wellness-hämystä. Puhumattakaan saunan lauteiden välistä tuotavalla värivaihtelu-led-spoteilla tai seinälle heijastettavalla lämpömittarilla.”

Hyvin toteutettu valaistus on investointi omaan hyvinvointiin. Se on tehty hiukan toisin, tavalla, joka hyödyntää nykypäivän teknologiaa. ”Kuuntelemme asiakkaamme tarpeet ja toiveet. Tutustumme tilaan ja huomioimme sen käyttäjät. Hyödynnämme pitkäaikaisen kokemuksemme, jotta jokainen tila saa parhaan valaistussuunnitelman ja toteutuksen”, Peter summaa.

Katso lisää: www.cariitti.fi
09 2219 040Parempaa asumista