Harju Elekter Oy on yksi Suomen johtavista sähkö- ja automaatiotekniikan rakentajista ja muuntamovalmistajista. Omat sähköisten ajoneuvojen lataustuotteet ovat syntyneet yli kymmenen vuoden kokemuksen pohjalta. 

Harju Elekter on kehittänyt erilaisia lataustuotteita jo yli kymmenen vuoden ajan. Viime vuonna tarjonta yhtenäistettiin omaksi ElektrA-tuoteperheeksi, joka vastaa tämän päivän vaatimuksiin. Tuoteperheen kehityksessä eduksi on ollut yrityksen laaja osaaminen sähkötekniikasta. 

ElektrA-tuotteisiin kuuluvat 22, 11 ja 3,6 kW:n AC-latausasemat. Laitteet ovat julkisiin tiloihin hyväksyttyjä ja käytettävissä esimerkiksi taloyhtiöissä tai parkkihalleissa. 

– Yksi kilpailijoistamme erottava tekijä on, että asemiimme on aina mahdollista laittaa myös suko-pistokkeet lämmitystä varten. Autot uudistuvat vähitellen, joten saman aseman käyttömahdollisuuksille eri tarpeisiin on kova kysyntä, kertoo lataustuotteista vastaava myyntipäällikkö Rami Kivistö. 

Latausasemat ovat myös etähallittavissa ja niissä on langaton tiedonsiirtomahdollisuus. Kaikkiin etähallittaviin asemiin voidaan yhdistää kuormanhallinta. Pääsääntöisesti asemat toimitetaan myös eParking-yhteensopivina. 

KOTIMAINEN AVAIN-LIPPUTUOTE 

ElektrA on saanut Avainlippu-statuksen ja kotimaisuus on yritykselle tärkeä arvo. Tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Ulvilassa. Asiakkaiden kannalta etuna on, että esimerkiksi tekninen tuki ja varaosat ovat saatavissa läheltä. 

– Tuotannossamme on myös linjaus, että käytämme mahdollisimman paljon lähialueiden alihankkijoita esimerkiksi osien hankinnassa, Kivistö kertoo. 

Globaali komponenttipula kuitenkin näkyy myös latausasemien valmistuksessa. Kivistö kehottaakin ottamaan huomioon maailmantilanteen, jos latauslaitteiden asentaminen on ajankohtaista. 

– Saatavuuskysymysten takia kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja huomioida markkinoiden muuttuvat tilanteet, hän muistuttaa. 

LAITTEISTOT PYSYVÄT HYVIN AJANTASAISINA 

Latausasemien kysyntä kasvaa sähköisen liikenteen lisääntyessä. Lataustekniikkaan ei kuitenkaan Kivistön mukaan ole luvassa käyttäjille suuria muutoksia kasvun myötä. Latausaseman hankintaa ei kannatakaan esimerkiksi lykätä miettien teknologista kehitystä. 

– Voisi sanoa, että kehitystä tapahtuu taustalla, asioissa, jotka eivät ole loppukäyttäjälle esillä, hän kuvailee. 

Kehitystä on luvassa varmasti esimerkiksi kuormanhallintaan, johon etsitään yhä aktiivisemmin ratkaisuja, kun latausmassat lisääntyvät. Muutoksia saattaa tulla esimerkiksi siihen, miten latausjärjestelmä tunnistaa ajoneuvon lataustason ja voi optimoida lataustehoja. 

– Muutokset liittyvätkin ennen kaikkea operaattorien palvelutarjoomaan. Latureiden osalta voimme nyt jo vastata hyvin myös kehittyviin tarpeisiin, Kivistö vetää yhteen. 

Lisätiedot: https://www.harjuelektra.fi 

sales.fi@harjuelekter.comTeknologia- ja teollisuusratkaisut