otimaisessa rakennusalan perheyrityksessä Hartelassa vietetään tänä vuonna jo 80-vuotis juhlavuotta. Pitkä historia on osoittanut, että Hartela on vastuullinen työnantaja, jonka palveluksessa voi kasvaa ja kehittyä jopa sukupolvesta toiseen. 

Tästä on hyvä esimerkki työturvallisuuspäällikkömme Sirpa Ekin työura, joka alkoi jo 25 vuotta sitten, kun hän astui yrityksen palvelukseen isänsä jalanjäljissä. 

”Olen tehnyt koko työurani Hartelassa, ja niin on isänikin. Hän oli hankintapuolella päällikkötehtävissä. Itse aloitin 15-vuotiaana kesätöissä, maalasin aitaa rivitalotyömaalla Kaarinassa. 

Kun parikymppisenä valmistuin ammattikoulusta erikoismaalariksi vuonna 1996, sain Hartelasta vakityön. Aloin maalata toimitiloja, asuntoja ja saneerauskohteita. Tein myös huoneistoremontteja ja vuosikorjaustöitä. Nautin työmaafiiliksestä, siitä, että kaikkia autetaan ja toisten työtä arvostetaan. 

Paras hetki oli noin maalausprojektin puolivälissä: työn konkreettisen jäljen jo näkee ja työyhteisöön on päässyt hyvin sisään. Silti ei vielä tarvitse miettiä lähtöä. 

Työturvallisuus kuuluu Hartelassa kaikille 

Tätä isänikin aikanaan sanoi: työturvallisuus on tulevaisuutta. Kun pitkäaikainen luottamushenkilö eläköityi 2010-luvun alussa, pääsin työntekijöiden edustajaksi ja työsuojeluvaltuutetuksi. Vuonna 2018 Hartelassa haluttiin nostaa edelleen työturvallisuuden tasoa ja uusi tehtävä tuli auki. Näin minusta tuli työturvallisuuspäällikkö. 

Hartela mahdollisti tämän kannustamalla opiskelemaan. Työnantaja järjesti ja tarjosi laadukkaita, räätälöityjä koulutuksia. Olen opiskellut työturvallisuutta yli kymmenen vuoden ajan ja edelleen haluan oppia. Työturvallisuudessa on useita eri osa-alueita ja loputtomasti opittavaa. 

Työn, opiskelemisen ja perheen yhteensovittaminen on vaatinut välillä järjestelemistä, tottakai, mutta ei se raskaalta ole tuntunut. Aidon oikeasti ajattelen, että jokaisen ihmisen tulee päästä työmaalta joka päivä terveenä kotiin. 

Olen sitoutunut Hartelaan ja koen, että työnantajani on sitoutunut minuun. Se on molemminpuolista, eikä sitä tarvitse stressata. Siviilielämän kannalta tämä on ollut tosi tärkeä juttu.”

Lue lisää: www.hartela.fiTulevaisuuden Yritys