Terveellinen, turvallinen ja vastuullisesti rakennettu koti on Nooralotta Nezirille arjen lepopaikka, jossa mieli rauhoittuu. 

Huippu-urheilijan arki on tarkkaan aikataulutettua ja kurinalaista ja työ vaatii paljon matkustelua. Pikajuoksija Nooralotta Nezirin päivät kuluvat pääasiassa kodin ja treenipaikan välillä. Hänelle on tärkeää, että koti on viihtyisä ja turvallinen ja että sinne on mukava tulla. 

Nooralotta asuu puolisonsa kanssa Jyväskylään rakennetussa puisessa erillistalossa. Pariskunta pyrki valitsemaan kotiinsa mahdollisimman kestäviä ja ajattomia materiaaleja. Talon seiniin ja yläpohjaan asennettiin eristeiksi ISOVERIN lasivillaeristeet. Vaakakupissa painoivat erityisesti kotimaisuus ja ekologisuus. 

ISOVER-lasivillaeristeet valmistetaan kierrätyslasista Suomessa Hyvinkään ja Forssan tehtailla. Hyvien lämmön- ja ääneneristysominaisuuksien lisäksi ne ovat palamattomia ja myrkyttömiä. Lasivilla on erittäin kestävä materiaali, sillä sen elinkaari on yhtä pitkä kuin rakennuksen. Ympäristöarvoja vaaliva ISOVER toimii yhtenä Nooralotan pääyhteistyökumppanina. 

Nooralotalle oli tärkeää tehdä kotia rakennettaessa valintoja, jotka ovat kestäviä ja pitkäaikaisia myös ympäristön kannalta. 

Kotimaisen lasivillan hiilijalanjälki on tutkitusti pieni. Materiaali on kevyttä, mutta sillä saavutetaan sama eristysteho kuin raskaammilla eristemateriaaleilla. ISOVER-lasivilla valmistetaan jopa 85-prosenttisesti kierrätyslasista ja ISOVER onkin Suomen suurin kierrätyslasin hyödyntäjä. Lasivillatehtaat hyödyntävät uusiutuvaa sähköä sekä biokaasua. Lasivilla pakataan tiiviiksi puristamalla pakkauksista ylimääräinen ilma pois. Tämä pienentää pakkauskokoa neljäosaan alkuperäisestä, mikä vähentää pakkausmateriaalia sekä päästöjä kuljetuksissa. 

Hyvä lämmöneristäminen on keskeisimpiä tekijöitä rakennuksen asumismukavuuden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Lämmöneristeet vaikuttavat suuresti myös kodin sisäilman puhtauteen. ISOVER-eristeet eivät sisällä myrkyllisiä kemikaaleja tai palonestoaineita. 

Tehokas lämmöneristys vähentää energian kulutusta ja tästä syntyviä hiilidioksidipäästöjä, mikä säästää luonnonvaroja ja luontoa myös tuleville sukupolville. 

Nooralotta on tyytyväinen, että he päätyivät ISOVERin lasivillaeristeisiin. Mielenrauha syntyy oikeista valinnoista. 

Lue lisää ISOVER-eristeistä: isover.fiUnelmien Koti