Kuvassa Veli Lyytikäinen ja Katariina Seikkailuyhtiö Vaarasta e mtb pyörien kanssa.

Koli on suomalaisten tuntema ja rakastama kansallismaisema. Kansallispuiston jylhiä vaaroja ja Pielisen tarjoamaa järvimaisemaa voi ihastella monelta eri kantilta. Kansallispuisto ja sen lähialueet tarjoavat luontoelämysten lisäksi laajan valikoiman aktiviteetteja, kulttuuria ja nähtävyyksiä.

Avara ja lumoava kansallismaisema aukeaa Kolin korkeimmilta huipuilta, minne pääsee merkittyä reittejä pitkin tai nousemalla maisemahissin kyytiin. 

Pielisellä päivittäin risteilevä M/Y Elektra tarjoaa mahdollisuuden kokea Kolin kohokohdat toisella tapaa. Risteilyalus ajaa Kolin vaarojen edustalla ja esittelee matkustajilleen ainutlaatuisen vaarajonojen maisemanäkymän ja näyttää saaririutat sekä upean erämaamaisen luonnon lähietäisyydeltä. 

Kolin alueella majoitusmahdollisuudet ovat monipuoliset. Tarjolla on hotelli-, majatalo-, hostel-, leirintäalue- tai mökkimajoitusta. ”Uusi mökkialue Kolin Kangastus, www.kolinkangastus.fi, on valmistunut juuri Kolin kylän läheisyyteen. Tervetuloa lomailemaan Kolille”, yrittäjä Paavo Mujunen sanoo.

Pyöräilyä, suppailua ja kulttuuria kansallismaisemassa

Kolin monipuoliseen tarjotaan voi tutustua myös aktiviteettien avulla. Satulassa viihtyvä voi suunnitella pyöräilyreitit kätevästi pyöräilykartan nähtävyysvinkkien avulla. 

Vesistöissä viihtyvälle on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Luontoelämyksiä voi kokea soutelemalla, melomalla tai tekemällä suppailuretkiä. 

”Matkapaketteja voi varata verkkokaupastamme. Pakettien lisäksi www.kolistore.fi tarjoaa myös kulttuuriaktiviteetteja, retkiä ja venekyytejä”, Kolin Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Veli Lyytikäinen kertoo matkan suunnittelua helpottavasta palvelusta. 

Kulttuurin nälkäiselle vaihtoehtona on muun muassa matkata M/Y Elektralla Kolin vastarannalle, Vuonislahteen, vilkkaaseen kulttuurikylään tai tutustua Kolin kylän omiin käyntikohteisiin.

 Kohti Kesää Matkailu