Forssa on vilkas kesäkaupunki, jossa erilaisista tapahtumista ja aktiviteeteista voi nauttia suven läpi. Omat suosikkinsa löytävät niin urheilun, autoilun kuin kulttuurin ystävät.

Forssan kaupunginjohtaja Jari Kesäniemen mukaan Forssa on kesäkaupunkina vihreä, kaunis ja aurinkoinen. Keskustan punatiiliset alueet muistuttavat Keski-Euroopasta ja monet puistot tarjoavat rentoutumispaikkoja.

”Kesä 2022 tulee olemaan todella tapahtumarikas ja ykköstapahtuma on heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävät Kuninkuusravit, joihin odotamme kymmeniä tuhansia kävijöitä”, Kesäniemi kertoo. 

Kesäniemi sanookin, että Forssassa on korkeat odotukset ravien onnistumisen ja niiden tuoman positiivisen julkisuuden osalta. Ravit järjestetään Pilvenmäen raviradalla ja tapahtumakeskuksessa. 

Samana viikonloppuna järjestetään myös Forssan perinteisimpiin tapahtumiin kuuluva Forssan Holjat, terassitapahtuma, jossa voi nauttia esimerkiksi musiikista ja ruoasta.

Autoharrastajille kesän kohokohta on myös Pilvenmäellä järjestettävä Pick-Nick. Se kerää vuosittain tuhansia autoja ja valtavasti kävijöitä ihailemaan ainutlaatuisia ajoneuvoja. 

Kulttuuria ja vesileikkejä koko perheelle

Kansainvälistäkin huomiota on herättänyt Vuoden museoksi valittu Forssan museon uusi Kuosikeskus, joka esittelee suomalaisen kuosisuunnittelun helmiä eri vuosikymmeniltä. 

”Osa näyttelystä tulee kiertämään Japanissa kahdessakymmenessä kaupungissa ja tälläkin hetkellä mittavaan kokoelmaan liittyvää tutkimusta tekee ruotsalainen tutkija. Kävijöille Kuosikeskus tarjoaa taatusti muistoja menneisyydestä”, Kesäniemi kuvailee.

Forssa sopii hyvin myös lapsiperheiden päiväretkikohteeksi. Silloin katsastaa kannattaa esimerkiksi Viihdeuimala Vesihelmi, ainutlaatuinen, kaupungin ylläpitämä toiminnallinen vesiliikuntakeskus. Lapset viihtyvät myös Forssan suositussa lasten liikennepuistossa, jossa pääsee opettelemaan liikennesääntöjä.

Muista myös kesän klassikot! 

  • Forssassa on Suomen suurimpiin kuuluva tori, josta voi hakea parhaat sesonkiherkut
  • Useat kesäteatterit järjestävät esityksiä Forssan seudulla
  • Musiikkitapahtumia keveästä klassiseen järjestetään kesän aikana lähes joka viikko

Katso kaikki tapahtumat forssa.fi/tapahtumakalenteriKohti Kesää Matkailu