Espoon Nuuksioon kätkeytyy luonnon ja retkeilyn helmi. Suomen luontokeskus Haltiassa tiivistyy kaikki mitä kotimaan retkeilijä ja luontoharrastaja kaipaa – se on kuin suuri, koko Suomen luonnon infopiste. 

Kun kävijä astuu Haltiaan, hänelle avautuu kulku niin vaihtuviin näyttelyihin kuin pysyvään päänäyttelyyn. 

Vaihtuvat, suomalaista mieltä sykähdyttävät kuvat jättimäisellä näytöllä esittelevät kotimaan maisemia. Päänäyttelyn luontopanoraama on jo yksin vaikuttava nähtävyys. Haltiassa voi kokea Suomen kaikki viisi vuodenaikaa ja tutustua kansallispuistoihin. 

Juuri nyt kannattaa tutustua Lataa aivosi luonnossa -näyttelyyn luonnon hyvinvointivaikutuksista sekä valokuvanäyttelyihin. Haltian Galleriassa on esillä valokuvia Raittijärvi-Kaijukan saamelaiskylän elämästä ja ulkonäyttelyssä nähtävillä Suomen Ammattiluontokuvaajien luontovalokuvia. Valokuva-teema huipentuu Haltiassa 27.8. järjestettävään Välähdys! – koko perheen luontokuvafestivaaliin. 

Kaikki Haltian kuusi näyttelyä sisältyvät yhden näyttelylipun hintaan. Haltia on myös Museokortti-kohde. 

Retkeilläkseen luonnossa ei tarvitse omistaa kaikkea välineistöä. Haltiassa on Retkipaikan varustevuokraamo, jossa on tarjolla muun muassa lastenkantorinkkoja, telttoja ja sähköpyöriä. Lisäksi luontokeskuksesta löytyy museokauppa Haltia Shop sekä Ravintola Haltia, joka palvelee rakennuksen ylimmässä kerroksessa hienojen maisemien äärellä. 

Poikkea luontopoluille ja ylläty! 

Heti Haltian pihapiiristä pääsee kokemaan Suomen luonnon ihmeitä eripituisille luontopoluille. Helppokulkuisille lähiluontopoluille on mukava poiketa joko ennen Haltiaan tutustumista tai sen päätteeksi. 

Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä. 

Suomen luontokeskus Haltia 

Nuuksiontie 84, Espoo 

haltia.comKohti Kesää Matkailu