Korkeasaaren eläintarhassa voi viettää hauskan päivän oppien uutta eläimistä ja luonnosta. Jokainen vierailija tukee Korkeasaaren luonnon hyväksi tekemää työtä. 

Pikkupanda on tullut kevään aikana monille tutuksi elokuvasta Punainen. Pikkupanda Salija muutti Korkeasaareen keväällä Ranskasta.

Korkeasaaren eläintarha on vuodesta toiseen suomalaisten kesän suosikkikohde. Eläinten saarella voi tutustua noin 160 eläinlajiin maailman pienimmistä apinoista yli kaksi metriä korkeisiin kameleihin. Poimi talteen parhaat vinkit onnistuneeseen Korkeasaaren retkeen! 

Uusia asukkaita 

Kesä on niin luonnossa kuin eläintarhassakin poikasten aikaa. Korkeasaaressa kuhertajagasellien ja metsäpeurojen ensimmäiset vasat syntyivät toukokuussa. Keväällä Korkeasaareen saapui myös uusia asukkaita toisista eläintarhoista. Pikkupanda Salija ja ahma Vasil saivat uudet kodit ja puolisot Korkeasaaresta. Molemmat lajit kuuluvat eläintarhojen suojeluohjelmiin, joten niiden toivotaan aikanaan myös lisääntyvän. 

Ohjelmaa opastetusti ja omatoimisesti 

Korkeasaaressa järjestetään kesällä päivittäin omatoimista ja opastettua eläinohjelmaa. Eläinten ruokinnoissa ja opastetuilla kävelyillä kerrotaan Korkeasaaren eläinyksilöistä ja niiden lajitovereiden elämästä luonnossa. Kengurukujalla ihmiset pääsevät vierailulle kenguruiden tarhaan ihmettelemään pusseista kurkistelevia eri kokoisia poikasia. 

Euroopassa on Korkeasaaren lisäksi vain kaksi eläintarhaa, joissa kuhertajagasellit lisääntyvät.

Jos opastukset eivät sovi retken aikatauluun, eläimiin voi tutustua kuuntelemalla ääniopastuksia omalla puhelimella. Omatoimisella Suojelusankarit-reitillä selviää, minkälainen tapa suojella luontoa sopii itselle parhaiten. 

Vierailupäivän ohjelma kannattaa tarkistaa etukäteen sivulta korkeasaari.fi/ohjelma. Lipunmyynnissä on jaossa veloitukseton kartta. 

Saapuminen 

Korkeasaareen pääsee kätevästi sekä vesitse että maitse. Siipiratasalus Vispilä suuntaa Kauppatorilta Korkeasaareen tasatunnein ja bussi nro 16 liikennöi Rautatientorilta Mustikkamaalle eläintarhan lipunmyynnin eteen kolmesti tunnissa. 

Tiesitkö, että sammakkoeläimiin kuuluva aksolotli pysyy nuijapäänä koko elämänsä? Sillä on ulkoiset kidukset ja evämäinen pyrstö, eikä se nouse maalle.

Omalla autolla saapuvien kannattaa suunnata Kalasataman kauppakeskus Rediin, josta on noin 10 minuutin kävelymatkan Korkeasaaren lipunmyyntiin. Korkeasaaren vierailijat voivat pysäköidä Redin parkkihallissa koko eläintarhavierailun ajan 3 eurolla (norm. 30 €). Alennukseen oikeuttavan hyvityslipukkeen saa Korkeasaaresta. 

Ravintolat ja kauppa 

Hyvän retkimielen takaa hyvä ruoka. Ravintola Pukissa on tarjolla noutopöytä ja ravintola Karhussa tarjoillaan kotiruoan klassikkoannoksia sekä tuttuja suosikkimakuja maailmalta. Pientä suolaista ja makeaa löytyy lukuisista kioskeista. Korkeasaareen on helppoa lähteä myös eväsretkelle. Karhun evästilassa vierailijoiden käytössä on mikro ja ulkona on useita grillipaikkoja. Korkeasaari tarjoaa hiilet, joten mukaan tarvitsee vain sytytysvälineet ja eväät. 

Korkeasaaren vierailijat voivat pysäköidä auton kauppakeskus Redin viileään parkkihalliin 3 eurolla koko eläintarhavierailun ajaksi.

Korkeasaaren kaupassa on Suomen villein pehmolelueläintarha sekä laaja valikoima muita eläinaiheisia matkamuistoja. Kaikkien kaupassa myytävien pehmolelujen täyte on tehty kierrätysmuovista ja myynnissä on yhä enemmän kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita. 

Korkeasaari on avoinna kesällä joka päivä klo 10–20, paitsi juhannusaattona 24.6., jolloin portit suljetaan klo 17. Katso pääsylippujen hinnat ja lisää vinkkejä sivulta korkeasaari.fi. Kohti Kesää Matkailu