Ylläs Bike Parkista löydät Suomen pisimmät hissipyöräilyreitit. Ajettavaa piisaa niin kokeneelle enduro-kuskille kuin vasta-alkajalle. Lipun hintaan sisältyy myös tunturimaisema, jota on vaikea päihittää. Bike park -ohjaaja Jere Löytökorpi kannustaa kokeilemaan hissipyöräilyä, mutta varo, saatat Jeren tavoin jäädä koukkuun. 

Hissillä ylös ympäri vuoden 

Ylläs Bike Parkin hissit ovat avoinna päivittäin lokakuun alkuun saakka (aukioloissa säävaraus). 

Ylläs Bike Parkin asiakkaita palvelee tänä kesänä uusi 162 metriä pitkä katettu mattohissi. Kesän aikana rakennetaan myös katettu tuolihissi. Uusi tuolihissi otetaan käyttöön seuraavalle talvikaudelle. Sekä mattohissi että tuolihissi palvelevat asiakkaita ympärivuotisesti. 

Lisätietoja Suomen suurimmasta Bike Parkista: ski.yllas.fi/bikepark

Rohkeasti vain mäkeen! Et tarvitse muuta kuin kokeilunhalua. Hissipyöräily ei ole sen kummempaa kuin lasketteleminen: hauskaa mutkittelua”, bike park -ohjaaja Jere Löytökorpi kannustaa. 

Jere tietää, mistä puhuu. Viisi vuotta sitten hän itse istui gondolihississä, matkalla ensimmäiselle ajolleen. Silloin Ylläksellä ei vielä ollut treeniratoja. 

Jere Löytökorpi Ylläs Bike Parkin Training trackillä eli treeniradalla. Kuva: Satu Renko

”Menimme suoraan huipulle. Alkuun jännitti, mutta huomasin nopeasti, ettei laji ollutkaan niin vaikea, mitä olin kuvitellut. Rento ote ja oma vauhti – siitä se lähtee. Jäin lajiin koukkuun jo ensimmäisellä kokeilulla, ja nyt teen tätä työkseni.” 

Vuosien saatossa Jeren taidot ovat kasvaneet ja Ylläs Bike Park kehittynyt. Huipun kaksi pääreittiä haarautuvat alempana puurajan tuntumassa useiksi helpommiksi reiteiksi, joille pääsee kätevästi myös ankkurihissillä. Lisäksi mattohissiltä löytyy Training track eli treenirata. 

”Meillä käy väkeä melkeinpä vauvasta vaariin. Treeniradalla voi käydä kokeilemassa vaikka omalla maastopyörällä. Nuorimmat kuskit ovat olleet parivuotiaita potkupyöräilijöitä. Sitten kun on temunnut tarpeeksi treeniradalla, kannattaa hakea vuokraamosta jousitetumpaa pyörää alle ja lisää turvavarusteita ylle ja suunnata ankkurihissillä puurajaan.” 

Ylläs Bike Park avattiin kesäkauteen juuri ennen juhannusta ja on avoinna päivittäin lokakuun alkuun asti. 

”Joka kesälle pyrimme rakentamaan uutta hauskaa reittipätkää, niin myös tänä vuonna. Kannattaa tulla testaamaan”, Jere vinkkaa.Kohti Kesää Matkailu