Kuvassa: Yrittäjäpariskunta Nora ja Mika Harlo. Heidän yhtiökumppaneina toimii Rami Alanko ja Marko Nieminen. Kuva: Kimmo Kauppinen. 

Porkkalassa Marinassa tapahtuu taas uutta ja mielenkiintoista. Palvelutarjontaa on entisestään laajennettu, mielenkiintoisia tapahtumia on pitkin kesää ja viihtyisyyteen on jälleen on investoitu lisää. “Viime kesä oli upea mutta jo nyt näyttää siltä, että tämä kesä tulee olemaan vieläkin hienompi”, sanoo Mika Harlo, satamakapteeni. “Kesän hienoja tapahtumia varten olemme laajentaneet palveluita ja lisänneet ruokailumahdollisuuksia. Kaikki tämä on suunnitelmallista kehitystyötämme, jonka vuosittaisista hedelmistä asiakkaat pääsevät nauttimaan”, jatkaa Mika. 

Palvelut 

Tämän kesän uutuutena on 19 Crimes -baari, joka on avattu vanhaan makasiiniin. Kansainvälisesti palkittu 19 Crimes -viinikonsepti perustuu tositarinaan nyky-Australian historiasta ja maahan 1700-1800 -luvuilla karkotetuista rikollisista kaikkiaan 19 eri rikoksen perusteella. “Uudessa baarissa on mahdollisuus maistaa kovan suosion maailmalla saanutta viiniä ja toki tutustua tarinaan tarkemmin”, sanoo Nora Harlo. 

Terassia on myös laajennettu, tarjolla on nyt myös katettu osio. Lisäksi tarjoilua vauhdittamaan on avattu myös uusi anniskelupiste. “Näillä uudistuksilla pyrimme entistäkin sujuvampaan tarjoiluun viihtyisässä kokonaisuudessa, jossa esiintyjätkin ovat paremmin esillä”, toteaa Mika Harlo. 

Ruokailu 

Klubiravintola jatkaa korkeatasoista tarjoiluun entiseen tapaansa. Lisäksi uutuutena on sunnuntaibrunssi kesäkuusta alkaen joka sunnuntai. Tarjolla on Roast House-tyyppinen valikoima unohtamatta kuitenkaan saaristoon perinteisesti kuuluvia ruokia. 

Sunnuntaisin aloittaa JettiPizza toimintansa.Toimitamme jetillä rannikon ja saariston asukkaiden tilaukset suoraan laiturille. “JettiPizza on ainutlaatuinen palvelu saaristossa. Uskon, että sillä tulee olemaan ihan oma asiakaskuntansa pitkin kaunista saaristoamme”, kertoo Mika. 

Tapahtumat 

Kesän jokaisena viikonloppuna Porkkala Sessions tarjoaa laadukasta musiikkia valtakunnan huippumuusikkojen toimesta. Kesälle kiinnitettyinä ovat jo suomalaisen musiikkimaailman ikonit Maarit Hurmerinta ja Einö Grön sekä moni muu artisti. “Sessions on nimenomaan huikeiden muusikoiden luomia tapahtumia”, toteaa Mika. 

Hangon Regattaan suuntaavat veneet ottavat leikkimielisesti mittaa toisistaan kommodori Stelanderin johdolla Porkkalan Marina Racessa su 3.7- ma 4.7. Veneiden kilpaillessa kohti Hankoa ehditään matkan varrella syödä, juoda ja tankata miehistöä. “Kaikki luokat, jotka kilpailevat Hangon Regatassa, ovat tervetulleita Porkkalan Marina Raceen. (5m, 6mR ja 8mR, kansanveneet, louhet jne.). Nämä uniikit veneet todella ovat näkemisen arvoisia!”, innostuu Nora kehumaan veneitä. 

eFoil-maailmancupin osakilpailu 

eFoilauksen maailmancupin Suomen osakilpailu ja lajiesittely pidetään Porkkalassa 30.7.2022. 

Maailmalla ja myös Suomessa suuren suosion saavuttanut eFoilaus ja sen huippunimet saapuvat Porkkalan luonnonkauniisiin maisemiin tulevana kesänä. Rennon, kilpailullisen sekä hyvin näyttävän lajin parhaimmisto kokoontuu ottamaan mittaa toisistaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. ”Porkkalan Marina ja sen tyyni lahdenpoukama tarjoavat loistavat puitteet Suomen osakilpailulle”, sanoo lajin hallitseva maailmanmestari, suomalainen Antti Koskinen ja jatkaa ”Esiteltyäni läntisen Suomenlahden saariston sekä Porkkalanniemen alueen havaijilaiselle ammattisurffaaja Kai Katsedurianille, oli hän kerrasta myyty. ”We must absolute arrange an event here!”, oli lajilegendan suora kommentti. “Porkkalan osakilpailusta tulee varmasti upea tilaisuus, toivottavasti jokavuotinen perinne”, hehkuttaa Antti Koskinen. 

Viikonlopun aikana on kilpailun seuraamisen lisäksi mahdollista myös tutustua laajemminkin lajiin ja sen harrastusmahdollisuuksiin jo 29.7 klo 17 alkaen, jolloin varikko-alue aukeaa yleisölle. Kisoihin ja varikolle on vapaa pääsy. 

Tutustu: porkkalanmarina.comKohti Kesää Matkailu