Kuva: Ensimmäinen Teerenpeli-ravintola avattiin Lahdessa yli 25 vuotta sitten. Nykyään persoonallisia, rennon tunnelman Teerenpeli-ravintoloita on yhteensä seitsemän eri puolella Suomea. Kaikissa Teerenpeleissä nautitaan Teerenpelin maistuvista tuotteista, iloisesta ilmapiiristä ja laadukkaasta palvelusta. 

Perheyritys Teerenpelin tarina alkoi 1990-luvun lamasuomesta. Anssi ja Marianne Pyysingin Lahteen vuonna 1994 perustama Teerenpeli syntyi intohimosta viihtyisää ravintolakulttuuria ja laadukkaita panimo- sekä tislaamotuotteita kohtaan. 

Nykyään Teerenpelillä on ravintoloita seitsemällä paikkakunnalla Suomessa. Teerenpelin oma panimo ja tislaamo Lahden Lotilassa tuottaa vuosittain satoja tuhansia litroja laadukkaita ja palkittuja panimo- ja tislaamotuotteita. Vuonna 2020 kansainvälinen alkoholialan juomakilpailu International Wine & Spirit Competition valitsi Teerenpelin tislaamon vuoden viskituottajaksi maailmassa. Keväällä 2022 Teerenpelin Kulo-viski valittiin Pohjoismaiden parhaaksi viskiksi. 

Vastuullisuus aidosti toiminnan perustana 

Teerenpeli Yhtiöt on toiminnassaan jo vuosien ajan panostanut ympäristövastuuteen. Teerenpelille vastuullisuus on kaikille reilua peliä kaikessa toiminnassa – niin työnantajana ja yrittäjänä, laatujuomien valmistajana kuin ympäristöä ajattelevana ravintola-alan toimijanakin. 

Vastuullinen toiminta Teerenpeli yhtiöiden ravintoloissa syntyy tiedostavan henkilökunnan kautta. Ravintoloissa työskentelevien sukupolvelle lajittelu ja kierrättäminen on luonnollinen valinta. Vuonna 2021 Teerenpelin panimolla ja tislaamolla päätettiin tehdä hiilijalanjälkiraportti, jotta voitiin selvittää paljonko yrityksen oma toiminta lisää ilmastokuormaa ja vaikuttaa osaltaan ilmaston lämpenemiseen. Teerenpelin panimon ja tislaamon käyttämä pellettivoimalaitos tuottaa uusiutuvaa energiaa ja sen hiilijalanjälki on vain noin kymmenesosa perinteisiin fossiilisiin energiamuotoihin verrattuna. Hiilijalanjälkiraportti osoittaa myös, että tankkeihin pakattujen ja hanasta tarjoiltavien tuotteiden hiilijalanjälki on vain keskimäärin 40 % pullotetun tuotteen vastaavasta. Näin ollen Teerenpeli- ravintolassa nautittu hanatuote on asiakkaalta merkittävä ekoteko. 

Lisätietoja Teerenpelin panimon ja tislaamon hiilijalanjälkiraportista ja itse raportin löydät Teerenpeli Yhtiöiden verkkosivujen vastuullisuussivuilta osoitteesta www.teerenpeli.com. 

Teerenpelin perheyhtiöllä on pian takanaan jo kolme vuosikymmentä. Alun perin yrittäjät Anssi ja Marianne Pyysing alkoivat rakentamaan näkemystään neljän kulmakiven ympärille. Ne olivat paikallisuus, aidot raaka-aineet, ympäristö ja intohimo tekemistä kohtaan. Kuten voidaan ravintoloiden, panimon ja tislaamon käytännön toimista todeta, ovat nuo kulmakivet edelleen Teerenpeli Yhtiöiden koko toiminnan perusta. 

Teerenpeli Yhtiöt on Lahdessa syntynyt, innovatiivinen ravintola-, tislaamo- ja panimoalan perheyritys, jonka omistavat Anssi ja Marianne Pyysing. Yritys koostuu kymmenestä ravintolasta ympäri Suomen sekä Teerenpeli Panimo & Tislaamosta. Teerenpeli Yhtiöiden liikevaihto on yli 14 miljoonaa euroa ja yritys työllistää yli 100 henkilöä. Teerenpeli Panimo & Tislaamon tuotteet valmistetaan uusiutuvalla energialla. www.teerenpeli.comKohti Kesää