Vuosikymmenten työskentely keittäjänä jätti Raija Heinikosken jalkoihin jälkensä, ja kivun vuoksi hänen ei tehnyt mieli enää lenkkeilläkään. Apu löytyi kuitenkin Kybun-kengistä, joiden avulla Raija voi jälleen nauttia päivittäisistä kävelylenkeistään. 

Paljon työssään seisovien ja kävelevien jalat altistuvat jatkuvasti rasitukselle, joka ajan kuluessa voi oireilla jalkakipuina. Rasitus voi aiheuttaa kantapäähän todella kivuliaan plantaarifaskiitin, eli kantakalvon tulehduksen, tai pahentaa jo syntynyttä nivelrikkoa ja nivelten kulumia. 

Raija Heinikoski työskenteli 40 vuotta keittäjänä, ja työvuodet sisälsivät lukemattoman määrän seisottuja työtunteja ja käveltyjä kilometrejä. Työvuosien kuorma alkoi tuntua myös jaloissa. 

”Jalat olivat kovilla, ja vanhemmiten se alkoi tuntua. Lopulta jaloissa ja polvissa alkoi olla jo niin paljon kipua, ettei tehnyt enää mieli lenkkeilläkään”, Heinikoski kuvailee. 

Liikkumisen ilo kuitenkin palautui, kun tuttava suositteli hänelle Kybun-kenkiä – ja paluuta entisiin jalkineisiin ei ollut. 

Kivut kaikkosivat, liikkumisen riemu palasi 

Heinikoski hankki ensimmäiset Kybun-kenkänsä kaksi vuotta sitten, ja on ollut ostokseensa erittäin tyytyväinen. 

Tyytyväisyyteen oli perusteensa, sillä uudet kengät palauttivat liikkumisen riemun. 

”Kipua ei ole enää polvissa tai muuallakaan, ja nyt voin taas käydä kahdesti päivässä neljän viiden kilometrin kävelylenkeillä. Kovimpien kipujen aikaan moinen ei käynyt edes ajatuksissa”, Heinikoski luonnehtii tapahtunutta muutosta. 

Jalkineet hoitavat syytä, eivät oiretta 

Medishopin myymälähoitaja Anu Koutuaniemi pitää Heinikosken kertomaa oivana esimerkkinä siitä, kuinka parhaat tulokset saavutetaan hoitamalla vaivan syytä eikä oiretta – ja antamalla liikkeen hoitaa.

Kubyn-jalkineilla vaikutetaan juuri oireet synnyttävään rasitukseen. Niiden pehmeä ilmakennopohja tasaa jalkoihin kohdistuvaa painetta, mutta vaikutus on tätä moninaisempi. 

”Kybun-pohja on kuin nurmikolla kävelisi. Pohja ei ole ylituettu ja tuottaa koko ajan pientä luonnollista venytystä ja stimulaatiota jalan pienille lihaksille sekä lihaskalvoille”, Koutuaniemi avaa Kybun-jalkineiden toimintaperiaatetta. 

Sen lisäksi, että lukemattomista pienistä ilmakuplista koostuva pohja tuntuu mukavalta jalassa ja edistää jalan terveyttä, kenkä myös ohjaa jalan asentoa parempaan askeleeseen. 

Erinomaisia käyttökokemuksia 

Koutuaniemi on itsekin vannoutunut Kybun-kenkien käyttäjä, ja hänen kotoaan näitä sveitsiläisiä jalkineita löytyykin useita pareja. Syykin on selvä: Nuorena laskettelurinteessä loukattuun polveen on onnistuneesta leikkauksesta huolimatta ajan myötä muodostunut alkava nivelrikko. 

Kybun-kengillä liikunnallinen Koutuaniemi on voinut jatkaa aktiivista elämäänsä ilman polvisärkyä. Aluksi epäluuloinen puolisokin intoutui lopulta Kybun-kenkien käyttäjäksi. 

Tutustu Kybun jalkineisiin MEDISHOP myymälässä: 

Helsinki Topeliuksenkatu 3, puh 020 155 00 40 

Turku Kauppakeskus Länsi 1, puh 020 155 00 42 

Oulu Rotuaarin aukio, puh 020 155 00 45 

www.medishop.fiHyvä terveys Kohti Kesää