Perheomisteinen turvallisuusyritys IHL Turva Oy on toiminut jo yli
viisikymmentä vuotta. Vuosien varrella pienestä lukkoalan toimijasta
on kasvanut kokonaisvaltaista palvelua tarjoava asiantuntijayritys.

 

HL Turva Oy:tä luotsaavat sisarukset Katri Koskela, toimitusjohtaja, ja Tiia Kuparinen, hallintojohtaja. Yrityksen on perustanut 70-luvulla heidän isoisänsä, ja vuosien varrella siellä on työskennellyt moni perheenjäsenistä.

”Nykyään työllistämme kuusitoista ihmistä täyspäiväisesti. Lukituksen ohella olemme siirtyneet yhä laajemmin turvallisuustekniikkaan ja palveluportfoliomme on kasvanut huomattavasti”, Koskela kuvailee.

Yritys tarjoaakin nyt esimerkiksi kulun- ja kameravalvonnan ratkaisuja sekä oviautomatiikkaa. Yritys uskoo, että sen pitkäkestoisen menestyksen takana on kattavan tarjooman lisäksi panostukset asiakaspalveluun.

”Palvelu on se, mikä jää asiakkaille viime kädessä mieleen. Meillä jokaiselle työntekijälle opetetaan, että he ovat tärkeimpiä käyntikorttejamme”, Koskela mainitsee.

Kasvun edellytyksenä on Koskelan mukaan myös nopeus; kiireiset asiakastilanteet pyritään ratkomaan joustavasti. Myös jatkuva ammattitaidon ylläpitäminen ja jokaisen asentajan kouluttaminen oppisopimuksella takaa, että asiakkaat voivat luottaa saamaansa palveluun.

Turvallisuuden merkitys kasvaa pk-sektorilla

IHL Turva panostaa jatkossa yhä enemmän palvelutuotteisiin. Esimerkiksi kulunvalvontaa tai kameravalvontaa halutaan tarjota kohtuuhintaisina, pk-yrityksille sopivina palveluratkaisuina.

”Moni yrittäjä ei ole varma siitä, mitä turvallisuusratkaisuja he tarvitsevat. Sitä varten teemme maksuttomia lukitus- ja turvallisuuskatselmuksia, joiden avulla voimme selvittää heille parhaiten sopivat vaihtoehdot”, Koskela esittelee.

Hänen mukaansa pienessäkin yrityksessä on tyypillisesti joku tila, joka olisi syytä turvata esimerkiksi kuluvalvonnalla. Se ei ole saavutettuun hyötyyn nähden suuri investointi.

Asiakkaat itse ovat tällä hetkellä erityisen kiinnostuneita älyavaimista, eli elektromekaanisista avainratkaisuista, joiden avulla esimerkiksi kadonnut avain voidaan sulkea helposti pois lukkojärjestelmästä.

Koskela haluaa muistuttaa, että uutta lukitus tai turvallisuusratkaisua pohdittaessa on tärkeää tukeutua asiantuntijan apuun ja vinkkaa, että lisätietoa voi hakea Turvaurakoitsijat ry:n sivuilta.

”Järjestön jäsenet ovat varmasti korkeatasoisia toimijoita. Mutta mekin IHL Turvalla palvelemme Jyväskylästä etelään, joten asiantuntijuutemme on käytettävissä isossa osassa Suomea”, hän kiteyttää.

 

 

www.ihlturva.fiMenestyvä Suomi