Ruuhkasuomalainen! Tule Pudasjärvelle. Täällä ihmiset ovat kauniita myös sisältäpäin ja elävät vanhaksi onnellisena. Täällä juomavettä voi nostaa suoraan joesta ja hengitysilmassa on erityisen paljon happea.

 

Pudasjärvi sijaitsee neljän lentokentän risteyksessä: etäisyyttä Ouluun on 100 km, Kuusamoon 130 km, Rovaniemelle 160 km ja Kajaaniin 180 km. Pudasjärvi on laaja, luonnonmukainen ja maaseutumainen kylien kaupunki. Täällä on tarjolla monenlaisia mahdollisuuksia niin uusille asukkaille kuin yrittäjillekin. Valokuituverkko kattaa koko kaupungin ja mahdollistaa toimivat yhteydet yrityksille ja etätyömahdollisuudet niin kylillä kuin tunturissakin, kun 98 prosenttia kaikista talouksista voi käyttää kuituverkkoa valinnan mukaan. Pudasjärvi on Suomen hirsipääkaupunki, jossa julkisia hirsirakennusinvestointeja on tehty ja suunnitteilla yli 85 miljoonan euron edestä. Maailman viisi suurinta hirsikohdetta on Pudasjärvellä: hirsitalotehdas, päiväkoti, koulu, palvelukoti ja katettu hirsiaita. Tänne voit sinäkin rakentaa unelmiesi hirsitalon.

Pudasjärven matkailun vetovoima perustuu elämykselliseen luontomatkailuun Suomen eteläisimmän tunturin eli Syötteen ympärillä. Pudasjärven Syöte on tunnettu kansallispuistostaan ja retkeilyalueestaan sekä Iso- ja Pikku-Syötteen rinnekeskusten tarjoamista monipuolisista aktiviteeteista. Syöte tunnetaan talvimatkailusta, suosittujen kesäaktiviteettien myötä matkailualueen tarjonta on kehittynyt ympärivuotiseksi. Syötteen matkailualueella on lähes 200 kilometriä latuja, joista Syötteen rinnekeskusten läheisyydessä 120 km. Hiihtokansa antaa meille erityistä kiitosta kauniissa erämaamaisemissa olevista reiteistä, joista suurin osa kulkee Syötteen kansallispuistossa. Kesä- ja syyskautena Syötteen maisemissa viihtyvät erityisesti retkeilijät, vaeltajat ja maastopyöräilijät, joille on tarjolla useita erilaisia reittejä vaihtelevissa maastoissa ja alamäkiajoa Iso-Syötteen Bike Park -rinteissä. Syöte on kesät talvet maastopyöräilijöiden mekka.

Meillä on 21 aktiivista kylää, joten meillä on tilaa kasvaa ja kehittyä. Kylät tarjoavat monenlaista palvelua ja kokemuksia matkailijoille sekä yrityksille. Erikoisuuksiakin kyliltä löytyy, kuten kesäisin korkokenkäkukkamekkosuohiihdon ja kesäpilikin MM-kisat sekä monet kylämarkkinat ja lavatanssit. Lomakuukausina Pudasjärven asukasmäärä jopa kaksinkertaistuu, sillä Pudasjärvellä on yli 3500 vapaa-ajan asuntoa. Maankuulu Hirsikampus tarjoaa viihtyisät ja toimivat tilat alakouluikäisistä lukiolaisiin, ja lukion ilmailulinjalla voi suorittaa lentolupakirjan. Ammatillista koulutusta tarjoaa OSAO:n Pudasjärven yksikkö ja Pikku-Syötteellä toimii jopa tunturikoulu. Pudasjärvelle on valmistunut uusi hirsinen Hyvän olon keskus Pirtti, jossa on hyvinvointipalvelujen lisäksi mm. kirjasto, kulttuuripalvelut ja nuorisotilat.

Pudasjärvellä on haussa uusia tekijöitä useille toimialoille. jarjenaarella.fi
Lue lisää: syote.fi
pudasjarvi.fi
pudasjarvenkehitys.fiMenestyvä Suomi