Tuottaako yrityksesi vähäpäästöisiä tuotteita? Haluaisitko mitattua tietoa tuotteidesi hiilijalanjäljistä ja ilmastohyödyistä ympäristöväittämiesi tueksi?

OpenCO2.net on Clonetin asiantuntijoiden kehittämä ohjelmisto yritysten ja tuotteiden hiilijalanjäljen laskemiseen. “Yhä useampi yritys on havahtunut miettimään tuotteidensa ilmastovaikutuksia, ja viime aikoina erityisen suosittuja ovat olleet yritysten tarpeisiin räätälöidyt hiilijalanjälkilaskurit”, toteaa Clonetin perustaja ja toimitusjohtaja Sari Siitonen. Tällaisen laskurin avulla yritys voi selvittää tuotteidensa tai palveluidensa hiilijalanjäljet helposti. Uusia tuotteita suunniteltaessa laskurilla voi tehdä skenaarioita eri raaka-aineiden, kuljetusreittien ja pakkausmateriaalien vaikutuksista.

Helppokäyttöisyyden lisäksi OpenCO2.net -alustalle tehty räätälöity hiilijalanjälkilaskuri on myös kustannustehokas työkalu. Laskurin perustamiskustannuksen jälkeen Clonet päivittää laskuria ja siihen valittuja päästökertoimia vuosittaista käyttömaksua vastaan. Käyttäessään omiin tarpeisiinsa räätälöityä laskuria yrityksen henkilöstön tietämys eri valintojen vaikutuksesta tuotteen hiilijalanjälkeen kasvaa, ja uusien, vähäpäästöisempien tuotteiden kehittäminen käy aiempaa helpommin.

Miksi tuotteen hiilijalanjälki kannatta laskea

Ilmastokriisin ratkaisemiseksi tarvitaan yritysten panosta. Useimmiten suurin osa tuotteiden päästöistä tulee raaka-aineiden hankinnasta, ja jos tuotteiden hiilijalanjälkeä ei mitata, ei voida myöskään arvioida ilmastotoimien vaikuttavuutta. Sekä tulevaisuuden lainsäädäntö että yhä useammat asiakkaat – erityisesti B2B-kaupankäynnissä – vaativat tietoja tuotteiden hiilijalanjäljistä.

Edelläkävijäyritykset ovat jo selvittäneet tuotteidensa hiilijalanjäljet, ja työskentelevät aktiivisesti päästövähennysten saavuttamiseksi. OpenCO2.netin räätälöityjä laskureita käyttävät jo muun muassa Muumi Baby -vaippoja ja Vuokkoset-siteitä valmistava Delipap, vastuullisista tekstiilituotteistaan tunnettu PaaPii Design sekä hiilineutraaleja messuosastoja tarjoava Messeforum.

OpenCO2.net- hiilijalanjälkialusta

(www.OpenCO2.net)
Lanseerattu: keväällä 2018
Sisältö: Standardipohjaiset organisaation ja tuotteen hiilijalanjälkilaskurit, hiilikädenjälkilaskuri, Suomen kattavin päästötietokanta, päästöseuranta ja -skenaariotyökalut sekä ilmainen CO2-muunnin
Tuotteet: Räätälöidyt laskurit yrityksille ja etujärjestöille sekä käyttöoikeudet yrityksille ja konsulteille
Luotettavuus: DNV:n validoimat OpenCO2.net-hiilijalanjälkimerkki, laskentamenetelmät ja tiedonkeruuprosessitTulevaisuuden Suomi