Pyhätunturilla on nyt myynnissä erinomaisia tontteja vakituiseen asumiseen sekä yrityskäyttöön. Tontit sijaitsevat Pyhäjärven läheisyydessä mäntykankaalla, josta avautuvat upeat näkymät Pyhäjärvelle, Pyhä- ja Soutaja-tuntureille. Kuva: Päivi Vauhkonen / Pelkosenniemen kunta.

Matkailulla ja investoinneilla kasvava Pelkosenniemi on kaavoittanut uuden myös pysyvän asumisen mahdollistavan asuinalueen Pyhätunturille. Tuhannen asukkaan kunta on Lapin pienin, mutta erittäin elinvoimainen. Suomen vanhimman kansallispuiston kainaloon on luotu erinomaiset mahdollisuudet rakentaa johtavien hiihto- ja matkailupalveluiden äärelle.

Samalla kun Pyhätunturille rakentuu uusia hotelleja, on työntekijöiden pitkäaikaisille vuokra-asunnoille huutava pula. Moni Etelä-Suomen asukas puolestaan haluaisi muuttaa kirjansa Lappiin. Uusi Kanervikkokadun alue on vastaus myös edellä kuvattuihin tarpeisiin.

”Katuinfran ja kuituverkon rakentaminen käynnistyi tänä kesänä, ja tonteille pääsee rakentamaan syksyllä. Alueelle on suunnitteilla myös päiväkoti”, kertoo elinkeinokoordinaattori Mika Tenhunen.

Tontit ovat Pelkosenniemen ja Pyhätunturin palvelujen välittömässä läheisyydessä. Sekä rivitalotontit että rakennusoikeudeltaan 200-neliöiset omakotitalotontit sijaitsevat mäntykankaalla Pyhäjärven läheisyydessä, josta avautuvat

Asemakaava Kanervikkokadun alueelta Pyhätunturilta kolmessa eri osa-alueessaan, joista erottuvat muun muassa asuinkerrostalojen korttelialueet (AK), loma-asuntoalueet (RA), Liikerakennusten korttelialueet (KM) sekä alue matkailupalveluille (RM).

henkeäsalpaavat näkymät Pyhäjärvelle ja Soutaja-tunturille. Osa tonteista rajoittuu Pyhä-Luoston kansallispuistoon. Kaikki tontit ovat lähellä ulkoilureittejä ja laskettelurinteitä. Myyntiin ja rakennettavaksi tulevat myös asuinkerrostalojen korttelialue sekä erinomaisia tontteja liike-, toimisto- ja palvelutiloja varten. Ne luovat mahdollisuuksia myös yrittäjille.

”Jos muutto asukkaaksi Pelkosenniemelle kiinnostaa, niin paikkakunnalta löytyy töitä muun muassa matkailu- ja sosiaalialalla. Lähikuntiin on myös helppo pendelöidä, eikä ruuhkia ole”, kertoo kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen.

”Olen iloinen, että saan tehdä töitä näissä maisemissa, joihin muualta Suomesta tullaan lomalle.”

Yhteystiedot:
Keijo Kotavuopio,
vs. Tekninen johtaja
p. 040 1980998
keijo.kotavuopio@pelkosenniemi.fi
Laurentius Oksanen
Ihanat Kodit lkv Oy
Toimitusjohtaja,
omistaja, LKV, KED, CEO
+358 40 7631151
laurentius.oksanen@ihanatkoditlkv.fiTulevaisuuden Suomi