“Joka kuudes lasku Suomessa kulkee palvelumme kautta. Vuosittain se on noin 60 miljoonaa laskua Suomessa ja yli 170 miljoonaa laskua Pohjoismaissa. Kasvuvaraa meillä on edelleen. Tarjoamme sellaista laskutuksen analytiikkaa ja kokonaisvaltaista raportointia, jota harvalla on aiemmin ollut tarjolla”, Ropo Capital Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo toteaa.

Ropo Capitalilla on huikea kasvutarina pienestä kuopiolaisstartupista Suomen johtavaksi laskujen elinkaaripalvelujen tarjoajaksi. Seuraavana etappina on olla alallaan Pohjoismaiden suurin vuonna 2023.

Ropo Capital Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo on syystä ylpeä johtamansa yrityksen menestyksestä Suomessa ja viime vuosina myös Pohjoismaissa. Erityisesti suupieliä nostaa yrityksen maantieteellisen kasvun suunta.

”Kuopiossa kehitetty innovaatio leviää rajojen yli Pohjoismaihin kovalla vauhdilla, eikä päinvastoin, kuten yleensä tapahtuu finanssiteknologia-alalla. Uimme vähän vastavirtaan. Tavoitteenamme on olla Pohjoismaiden suurin laskun elinkaaripalveluihin keskittyvä yritys vuonna 2023”, Sammelvuo toteaa tyytyväisenä.

Laskunkäsittelyn elinkaaripalvelut yhdeltä toimittajalta

Kasvun taustalla on Ropo Capitalin itse kehittämä digitaalinen teknologia ja teknologia-alusta, joiden pohjalle menestys on rakennettu orgaanisen kasvun ja yritysostojen kautta.

Laskutus ja saatavien hallinta on automatisoitu yhdeksi saumattomaksi prosessiksi, joka selkeyttää laskutuksen kokonaisuuden, minimoi manuaaliset työvaiheet ja varmistaa, että saatavat kotiutetaan tehokkaasti ja asiakassuhdetta hoitaen.

”Autamme asiakkaitamme menestymään laskutusdataa hyödyntämällä. Yhden kumppanin periaatteella tarjoamme kaikki laskunkäsittelyyn liittyvät elinkaaripalvelut. Kokonaisprosessissa syntyy säästöjä, kun yksi toimija hallinnoi koko laskutustapahtumaketjua”, Sammelvuo toteaa.

Laskun elinkaaripalveluun sisältyy laskujen välitys, reskontra, automatisoitu muistutus- ja perintäpalvelu sekä reaaliaikainen raportointi
ja maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu.

Kassan kiertonopeus kasvaa

”Yhtenäinen laskun elinkaariprosessi tehostaa kassan kiertonopeutta ja saatavien hallintaa. Se tuo myös läpinäkyvyyttä ja ennustettavuutta koko laskunhallintaan”, Sammelvuo korostaa.

Automatisoitu maksuvalvonta ja sen johdonmukaiset muistutus- ja perintätoimet varmistavat, että maksujen kotiuttaminen aloitetaan systemaattisesti laskun erääntyessä. Tämä näkyy asiakkaiden maksukäyttäytymisessä nopeasti, ja ammattimaisesti hoidettu perintä tukee kestävää luotonantoa.

Palvelukokonaisuuteen voidaan yhdistää myös laskurahoitusta, luottotietopalveluita ja -valvontaa sekä muita luotonhallinnan ratkaisuja ja maksuvalvonnan lakiasioiden hoitamista.

Vastuullista luottopolitiikkaa

Vastuullisuus ja vastuullisen luotonannon palvelut ovat Ropo Capitalin toiminnan kulmakiviä. Ropolla vastuullisuus on paitsi asiakkaan myös asiakkaan asiakkaan raha-asioista välittämistä.

”On kaikkien etu, että ylivelkaantumista ehkäistään kestävällä luottopolitiikalla eli myydään laskulla vastuullisesti. Samalla on tärkeää varmistaa, että tukipalvelut toimivat, maksamisessa on joustoa eikä ketään ajeta liian ahtaalle”, Sammelvuo painottaa.

www.ropocapital.fiTulevaisuuden Suomi