”Kaikkein vihreintä energiaa on se, mitä ei käytetä”, muistuttaa taajuusmuuttajiin erikoistuneen Danfoss Drivesin Olli-Pekka Aalto.

Sähkön hinta ja kulutus ovat olleet viime aikojen ykköspuheenaiheita. Aihe pysyy pinnalla myös tulevaisuudessa, energianjärjestelmien murroksessa.

Taajuusmuuttajilla on merkittävä roolinsa energiatehokkuuteen tähtäävissä yhteiskunnissa ja niiden merkitys korostuu entisestään tulevaisuudessa. Niiden avulla voidaan säätää sähkömoottorien toimintaa niin, että moottorit kestävät pidempään ja kuluttavat vähemmän energiaa. Samaa teknologiaa hyödynnetään myös monilla muilla tulevaisuuden kasvavilla aloilla.

”Taajuusmuuttajien teknologialla on merkittävä roolinsa esimerkiksi sähköisessä liikenteessä, datakeskuksien energiankulutuksen hallinnassa, aurinko- ja tuulisähkön siirtämisessä kantaverkkoon ja energian varastointijärjestelmissä sekä myös vihreän vedyn tuotannossa, josta on tulossa valtava liiketoiminnan ala”, Danfoss Drivesin sähkö- ja energialiiketoimintojen johtaja Aalto taustoittaa.

Danfoss vahvisti asemiaan Suomen markkinoilla, kun tanskalaislähtöinen konserni osti Vaconin liiketoiminnan vuonna 2015.
Suomi on yhä globaalisti toimivan Danfossin vahva osaamiskeskus: ”Paikallisuus on iso osa Danfossin strategiaa, ja Danfossin omistus on antanut Vaconille mahdollisuuden kasvaa suuremmaksi.”

Danfoss on erikoistunut ydintoimintaansa, johon lukeutuvat taajuusmuuttajien lisäksi kylmätuotteet, lämpötuotteet, teollisuusautomatiikka ja korkeapaineiset vesijärjestelmät. Toimintatapaan ei kuulu asiakkaiden kanssa kilpaileminen palveluja laajentamalla vaan vahva yhteistyö ja teknologian integroiminen asiakkaiden järjestelmiin.

”Mitä enemmän maailma sähköistyy, sitä enemmän tarvitaan sähköisen energian hallintaa”, Aalto summaa Danfossin teknologian kasvavaa merkitystä.

”Mitä enemmän maailma sähköistyy, sitä enemmän tarvitaan sähköisen energian hallintaa.”

Tiesitkö..

..että 20 % maailman kulutetusta energiasta on sähköenergiaa ja sähkömoottorit kuluttavat yli 50 % siitä. Maailman energiankulutusta voitaisiin vähentää liki 10 % käyttämällä taajuusmuuttajia kaikissa mahdollisissa kohteissa.

Taajuusmuuttajien teknologialla on tulevaisuudessa yhä merkittävämpi rooli liikenteen sähköistyessä, uusiutuvien tuotantomuotojen ja sähkön varastoinnin tarpeen lisääntyessä sekä esimerkiksi vihreän vedyn tuotannossa.

Danfoss Drives Vaasassa on keskittynyt 100-prosenttisesti taajuusmuuttajien kehittämiseen, valmistukseen ja toimittamiseen. Tämän osaamisen avulla Danfossin asiakkaat parantavat tuotantoprosessiensa suorituskykyä, säästävät energiaa ja vähentävät päästöjä. Lappeenrannassa Danfoss Editron muuttaa maailman kulkua maalla ja merellä toimivien raskaiden hyötyajoneuvojen ja koneiden sähkö- ja hybridivoimansiirtojärjestelmien valmistuksella.

https://www.danfoss.com/fi-fi/Tulevaisuuden Suomi