Tampereella toimiva Teknologiakeskus on osa Saabin globaalia tuotekehitystä ja tuotantoa. Keskuksessa kehitetään innovatiivisia ratkaisuja, joilla taataan yhteiskunnan turvallisuutta. Kokenut tiimi osaajia on jo löytänyt keskuksesta paikkansa, kasvun myötä uusille asiantuntijoille on tarvetta.

Saab Teknologiakeskus on elektronisen sodankäynnin ratkaisujen ja johtamisjärjestelmien tuotekehitysyksikkö. Keskuksessa tehtävä työ on jopa kansainvälisellä tasolla poikkeuksellista. Työn kiinnostavuutta lisäävät rooli osana Suomen huoltovarmuutta sekä oman tuotekehityksen tuoma pitkäjänteisyys.

Teknologiakeskuksen tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Jani Pelkosen mukaan keskuksessa tehtävät hankkeet mahdollistavat osaamisen kasvattamisen jopa todella kokeneille ammattilaisille.

”Vastaavia teknologiahaasteita pääsee ratkaisemaan harvassa paikassa maailmassa. Ammatillisesti voi kehittyä, vaikka taustalla olisi kymmeniä vuosia alalla.”

Pelkonen kiittää Saabin johtoa siitä, että Tampereelle on saatu lyhyessä ajassa merkittäviä projektikokonaisuuksia.

”Tämä on totta kai huippuosaavan tiimimme ansiota.”

Vastuuta, hyvää henkeä ja korkealaatuiset työskentelyolosuhteet

Pelkonen kuvailee, että Teknologiakeskuksen työyhteisö on ammattiylpeä ja toimii harkitun roolituksen vuoksi kuin sveitsiläinen kello.

”Se on syy, miksi voimme toimittaa hankkeet maaliin laadulla ja ajallaan, sekä saada onnistumisia, joita jakaa yhdessä.”

Asiantuntijat arvostavat saamaansa vastuuta. Työntekijöiden luotetaan hoitavan työnsä parhaalla tavalla. Uusien työntekijöiden ei tarvitse pelätä hyppyä tuntemattomaan, koska ympärillä on kokemusta ja halua tukea.

Huipputasoiset, keskuksen tarpeisiin luodut tuotekehitysolosuhteet lisäävät työn sujuvuutta ja ison yhtiön taloudellinen varmuus ja investoinnit tuovat vakautta.

”Olemme tuotekehitysyksikkönä startup-henkinen, mutta meillä on taloudellista selkänojaa ja näkyvyyttä tulevaan.”

Tilaa uusille osaajille

Keskus on koko toiminta-aikansa kasvanut orgaanisesti ja kasvunäkymät jatkuvat, joten työntekijöitä haetaan tälläkin hetkellä. Nykyinen tiimi edustaa alan huippuja, nyt voidaan laajentaa tuoreempiin kykyihin.

”Meidän täytyy pystyä luomaan huipputekijöitä. Jatkossa panostammekin uusien työntekijöiden kouluttamiseen ja lisäämme näkyvyyttä yliopistomaailmassa.”

Työnhakijoilta toivotaan uskallusta ottaa vastaan haasteita myös ydinosaamisen ulkopuolelta.

”Olemme pieni porukka ja toimimme ilman siiloja. Työntekijämme arvostavat sitä, että meillä ei joudu vaan pääsee ottamaan suunnittelutasolla monenlaisia vastuita”, Pelkonen kiteyttää.

Saab Teknologiakeskus
• Sijaitsee Tampereella, perustettu vuonna 2018
• Osa Saabin globaalia tuotekehitystä ja tuotantoa
• Työntekijöitä tällä hetkellä noin 80
• Työntekijöillä kokemusta esimerkiksi tietoliikenne-, avaruus- ja autoteollisuudesta
• Hankkeiden fokuksessa suuret yhtenäiset projektikokonaisuudet
• Saabin ja Aalto-yliopiston mittava tutkimusyhteistyö palvelee myös Saab Teknologiakeskuksentuotekehitystä

SaabMenestyvä Suomi